Ce salariu primește Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Ce diferență este între el și premierul Cîțu

de: Ana Toma
11 mart. 2021
Ce salariu primește Ludovic Orban pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. Ce diferență este între el și premierul Cîțu
Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților

Ludovic Orban a avut o carieră politică controversată în ultimul al. Este lider PNL, iar până la alegerile parlamentare a fost premier al României. Rezultatul alegerilor l-a pus însă în situația de a pierde această funcție.

Ludovic Orban și Florin Cîțu au fost propunerile liberalilor pentru funcția de premier odată cu eșecul de la alegerile parlamentare. Florin Cîțu a fost însă cel care a preluat până la urmă mandatul de premier, iar Ludovic Orban a primit o altă oferă, șefia Camerei Deputaților.

Ce salariu încasează Ludovic Orban

Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier al țării după ce PNL a pierdut alegerile parlamentare, însă după câteva zile s-a răzgâdnit, iar numele lui a apărut din nou pe lista propunerilor pentru funcția de premier. Din păcate, cei din coaliție nu au fost de acord, iar Florin Cîțu a preluat în final funcția de premier al României, funcție pe care o deține și acum.

Deși și-ar fi dorit mai mult să fie premier, funcția de președinte al Camerei Deputaților îi aduce și ea sume frumușele în cont. Ludovic Orban încasează lunar un salariu de 5.000 de euro pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ca sa înțelegem mai bine diferențele salariale, președintele CamereI Senatului, Anca Paliu Dragu încasează și ea aceași sumă de bani. Nici salariul de premier nu este unul neglijabil.

Ce salariu încasează deputații

Datele oferite de platforma Camerei Deputaților mai arată că vicepreședinții celor două camere încasează lunar suma de 4.500 de euro. De asemenea, un simplu deputat primește un salariu de 3.900 de euro, pe când un senator primește 3.500 de euro.

În România sunt la momentul actual 210 deputați și 136 de senatori deci după un calcul foarte simplu, România alocă lunar mai bine de 111.000 de euro pentru a plăti remunerațiile aleșilor țării. Mare atenție, în acești bani nu se încadrează indemnziațiile sau beneficiile

Dacă vă întrebați ce salariu are peședintele Klaus Iohannis, ei bine diferențele nu sunt foarte mari. Șeful statului are un salariu de 5.200 de euro. Angajații din cadul Administrației Prezidențiale nu se pot plânge nici ei. Consilierii președintelui Iohannis încasează lunar suma de 4.500 de euro.