Ce studii are Cove. Nimeni n-ar fi crezut ce facultate a absolvit prezentatorul de la Pro Tv: biografie, înălțime, carieră

de: Ana Toma
24 mart. 2021
Ce studii are Cove. Nimeni n-ar fi crezut ce facultate a absolvit prezentatorul de la Pro Tv: biografie, înălțime, carieră
Gabriel Coveșanu, Cove

Cove și Lora sunt cei care îi bucură pe telespectatori prezentând emisiunea Vorbește Lumea de la Pro Tv. Puțini știu însă detalii despre viața personală a prezentatorului tv, dar și despre modul în care acesta a reușit să ajungă în televiziune.

Cove, sau pe numele său din buletin, Gabriel Coveșanu este cunoscut de foarte multă vreme. El s-a făcut remarcat în cadrul emisiunii Surprize, Surprize, de la TVR, prezentată de Andreea Marin. A fost nevoie de un singur pas pentru a ajunge să devină și el prezentator.

Ce studii are Cove

Cove s-a născut pe 4 septembrie 1974, în Bucureşti. El are o înălțime de 1,70m și încă de la 16 ani și-a dorit să intre în lumea teatrului, așa că asta a și făcut doi ani mai târziu, prin prisma studiilor sale. Prezentatorul de la Vorbește lumea a absolvit Academia de Teatru și Film.

La master însă, a decis să facă mică schimbare de peisaj, așa că s-a specializat pe economie, absolvind program de master la Academia de Studii Economice.

Cariera sa a început să prindă culoare în anul 1989. El a participat la un recital de la Sala Radio, unde programul era de poezii create de Mihai Eminescu, iar acela a fost momentul în care Cove și-a dat seama că vrea să devină actor.

Cum a ajuns în televiziune

Inițial, Cove s-a angajat la teatrul Ion Creangă, însă în anul 2000 a avut parte de o surpriză. El a fost cooptat de Andreea Marin pentru proiectul Surprize, Surprize de la TVR.

Prezentatorul de televiziune a rămas la TVR până când emisiunea. afost scoasă din Grilă. El a trecut apoi la Kanal D, prezentând o varietate de emisiuni precum ”Accepţi sau nu”, ”Magic Taxi”, ”Fata lui tata”, ”Mireasa 90-60-90”, ”Jumătatea mea mă ştie”, ”Bingo România”, însă în final a ajuns la Pro Tv.

Ce salariu are la Pro Tv

Probabil vă întrebați cu ce sumă îl plătește Pro Tv pe Cove, având în vedere experiența sa de mai bine de 20 de ani în domeniul televiziunii. Ei bine, se pare că vedeta primește un salariu lunar de 9.000 de euro.

De asemenea, conform documentelor, firma pe care o deține Cove arată venituri anuale de 63.04 lei pentru funcția de manager, 328.330 de lei din colaborarea cu Pro TV, 4.200 lei din administrarea firmei sale, alţi 14.678 lei din drepturile de autor şi suma de 15.345 lei din dividende.

În ceea ce privește viața sa amoroasă, Cove a fost căsătorit cu Maria Movileanu, fiica celebrei Carmen Movileanu, însă relația celor doi s-a terminat în 2010, iar motivul a rămas unul misterios. Vedeta de la Pro Tv are un băiat, iar după divorțul de Maria, el s-a căsătorit cu Florin Ene, alături de care mai are un alt băiat, pe nume Răzvan Mihai.