Ce trebuie să faci în fiecare dimineață pentru a slăbi. Obiceiurile care te vor ajută să dai jos kilogramele nedorite

de: Ana Toma
12 feb. 2021
Ce trebuie să faci în fiecare dimineață pentru a slăbi. Obiceiurile care te vor ajută să dai jos kilogramele nedorite
Photo by Yitzhak Rodriguez on Unsplash

O siluetă perfectă implică și o serie de sacificii alimentare. Pentru a da jos kilogramele nedorite, vei avea nevoie de o rutină zilnică pe care trebuie să o respecți. Iată ce obiceiuri alimentare te pot ajută să slăbești într-un mod sănătos.

Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă îți dorești să slăbești este să ții cont de hidratare. Un pahar de apă băut pe stomacul gol este mai eficient decât crezi.

Cum poți slăbi în fiecare zi

Astfel, în fiecare dimineață cânt de trezești,bea apă. Mare atenție, fă asta înainte de a lua micul dejun. Apa nu are calorii, dar reușește să îți umple stomacul și de asemenea, taie pofta de mâncare.

Așa că, atunci când vei vedea micul dejun pe masă, nu vei avea nevoie de prea multă mâncare pentru a te sătura. De asemenea, apa consumată pe stimacul gol activează metabolismul și stimulează tranzitul intestinal.

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci dimineața este să te miști puțin. Da, deși sună ciudat, mișcarea este indicată înainte de a lua prima masă a zilei. Conform webmd.com, dacă alergi sau te miști 10-15 minute înainte de masă, corpul tău va fi pregătit și va arde mai rapid grăsimile din corp.

Cum trebuie să fie micul dejun

După apă și mișcare, trebuie să mai și mâncăm. Asigură-te că micul tău dejun este bogat în proteine. Așa cum știe toată lumea, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar dacă asri peste el, este posibil să ai probleme cu greutatea.

Pentru a te bucura de un mic dejun sănătos și prietenos cu silueta, alege să consumi ouă, carne de curcan, dar și legume proaspete, care sunt bogate în fibre. De asemenea, o altă opțiune o reprezintă smoothie-urile, în special cele cu unt de arahide, iaurt sau fructe de pădure.

Nu mai pune zahăr în cafea

Dacă obișnuiești să bei cafea, asigură-te că i bei fără frișcă, zahăr sau siropuri. În cazul în care nu știai, aceste ingrediente transformă cafeaua într-o adevărat bombă calorică. Să nu mai vorbim de faptul că gustul cafelei va fi complet diferit.

Cea mai indicată este cafeaua neagră, însă dacă nu te poți acomoda cu acest gust, poți opta pentru un ceai verde, negru, sau ciocolată făcută în casă. De asemenea, o altă soluție este tumericul latte. Are un gust asemănător cu cafeaua, însă este mult mai sănătos. Nu uita, orice ai consuma, asigură-te că nu are zahăr.

Organismul tău nu este atât de bine pregătit dimineața încât să asimileze o cantitate atât de mare de zahăr.