Cea mai bună ciorbă țărănească. Rețeta tradițională. E gata în doar câteva minute

scopa

Vremea s-a răcit, iar odată cu ea, ciorbele sunt la mare căutare. Dacă vrei să încerci o ciorbă sănătoasă și plină de vitamine, această rețetă este tot ce îți trebuie. Ciorba țărănească este delicioasă și este gata în mai puțin de 30 de minute, așa că o poți prepara oricând poftești.

Ciorba țărănească este bogată în legume, așa că înainte de a prepara această rețetă, asigură-te că te-ai înarmat cu cele mai proaspete crudități.

De ce ai nevoie

  • 3-4 cartofi
  • 1 legatura ceapă sau o ceapă roşie
  • 1 ardei roşu
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 roşii
  • sare
  • piper măcinat şi boabe
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 300 ml borş
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 1 legatura leuştean verde

Cum o prepari 

Ciorba țărănească este extrem de simplu de preparat. În primă fază se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă pe rând. Morcovii se rad pe răzătoarea mare şi, împreună cu ceapa tăiată solzişori, se înăbuşesc câteva minute în puţin ulei.

După ce şi-au lăsat aroma şi culoarea dorită, se adaugă celelalte legume tăiate cubuleţe, apă călduţă, un praf de sare şi se pun să fiarbă la foc potrivit.

Dovleceii şi roşiile se pun spre sfârşit să fiarbă ca să nu se fărâmiţeze, se lasă la foc mic şi se acoperă cu un capac.

Borşul se lasă separat să dea în fiert de câteva ori şi, spre sfârşit, se pune în ciorbiţă şi se drege cu sare şi piper, după gust. Ciorba se serveşte ornată cu verdeaţă după preferințele fiecăruia: cu pătrunjel verde sau cu leuştean verde.

Revista Presei