Cea mai bună dulceață din lume. Rețeta pe care oricine o poate prepara. E gata în doar o oră

dulceata

Ți-ai pregătit proviziile de iarnă? Dacă nu, trebuie neapărat să adăugați acest deliciu în cămara ta. Această rețetă pentru dulceața de caise este extrem de simplă și oricine o poate prepara acasă. E gata în doar o oră. Nouă ni se pare cea mai bună din lume. Este preferata noastră și v-o recomandăm.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie două kilograme de caise și de câteva ingrediente de bază. Totul este extrem de simplu, iar rezultatul întrece așteptările.

De ce ai nevoie 

2 kilograme de caise
1,6 kilograme zahăr
sucul de la o lămâie mare
1 lingură esență de migdale (opțional)

Cum o prepari 

Primul pas este pregătirea caiselor. Se spală bine caisele şi se aleg fructele coapte și parfumate, dar care sunt în stare bună, fără lovituri sau porțiuni stricate. Se scot sâmburii și, pentru cei care preferă acest lucru, ei se pot sparge, iar miezul poate fi folosit pentru un plus de aromă naturală de caise.

Apoi, într-o oală de aproximativ 7-8 litri se pun caisele cu zahărul şi zeama de lămâie, peste care se adaugă o cană de apă. Este important ca oala în care fierb caisele să fie înaltă, pentru că dulceața se va umfla și riscul să dea pe foc este destul de mare.

Oala se pune la foc mic timp de aproximativ 50 de minute și mare atenție, atunci când preparăm dulceața, întreaga compoziție trebuie amestecată constant și cu atenție pentru a nu zdrobi fructele.

Pentru a vedea când dulceața este legată, se pune o picătură din compoziția din oală pe o farfurioară şi dacă stă ca o bobiţă este gata. Dacă se întinde și este încă foarte fluidă, se mai lasă la fiert.

Cu 10 minute înainte de a lua oala de pe foc, se poate adăuga miezul sâmburilor de caise, îi vor da un gust cu adevărat deosebit. La final, după ce s-a luat dulceaţa de caise de pe foc se mai lasă maximum 5 minute, apoi se poate pune în borcanele sterilizate.

Revista Presei