Cea mai bună salată de vinete din lume! Rețeta perfectă. E gata în mai puțin de o oră

salata vinete

Iarna se apropie, așa că trebuie să ne facem provizii. Dacă vrei să te răsfeți cu un gust unic, trebuie neapărat să încerci această rețetă pentru salata de vinete coapte. Se prepară extrem de repede și e absolut delicioasă.

Pentru a prepara această rețetă asigură-te că ai pe masa de bucătărie vinete destul de mărișoare, pentru ca totul să iasă ca la carte. Pașii sunt extrem de simplu de urmat, astfel că nu ai cum să dai greș.

De ce ai nevoie 

  • 4 vinete potrivit de mari
  • 50-60 ml ulei
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie sau câteva picături de oţet
  • sare
  • 1 ceapă
  • roşii

Cum o prepari

Primul pas este pregătirea vinetelor. Acestea se șterg bine și se pun la copt direct pe flacăra de la aragaz sau pe un grătar bine încins cu jar. Focul trebuie să fie iute, altfel vinetele se amărăsc şi se închid la culoare. Se întorc pe toate părţile şi sunt bine coapte când sunt moi peste tot.

Se curăţă imediat, se desfac în jumătăţi şi se lasă la scurs pe un tocător înclinat, aproximativ 2 ore. Se toacă apoi cu un cuţit din lemn sau din material plastic şi se răstoarnă într-un castron. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se freacă cu sare şi ulei, până devin cremoase.

Următorul pas este amestecul. Se adaugă 2 roşii curăţate de coajă şi de seminţe, tăiate cubuleţe, iar cine doreşte mai poate adăuga o ceapă mică tocată mărunt sau dată pe răzătoarea fină.

La final, se poate servi în castronele cu felii de roşii puse deasupra sau ca roşii umplute cu salată de vinete, după preferințele fiecăruia.

Citește și:

Revista Presei