Cea mai delicioasă pizza. Rețeta de post. Ingredientul care îi dă un gust special

pizza post

Vine perioada sărbătorilor de iarnă, iar cei mai mulți dintre noi aleg să țină post. Totuși, acest lucru nu poate fi dificil, mai ales când există o mulțime de preparare de post la care poți apela. Această rețetă de pizza este excelentă atunci când vrei să ții post. E delicioasă și e gata în mai puțin de o oră.

Rețeta pentru pizza de post este extrem de simplă și are un ingredient secret: brânza tofu. Aceasta îi va da un gust special, motiv pentru care cu siguranță o vei prepara de mai multe ori.

De ce ai nevoie 

Pentru blat

  • 300 g făină
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură

  • sos marinara
  • legume la alegere: porumb, ceapă, ardei, roșii, măsline, ciuperci
  • brânză tofu
  • oregano

Cum o prepari 

Este foarte simplu să prepari pizza de post. Pentru umplutură poți folosi absolut orice legumă ai în casă, însă cu cele menționate anterior, rețeta va ieși mult mai delicioasă.

Modul de preparare este cel tradițional. Se întinde blatul și se pune sosul deasupra. Mare atenție la sos, cea mai bună alegere este unul preparat acasă, spre deosebire de ketchupul din comerț. Următorul pas este aranjarea legumelor.

Acestea se pun peste blat, iar brânza tofu se dă fie prin răzătoare, fie se taie cubulețe, în funcție de preferințe, oricum ar fi, gustul va fi cu totul și cu totul deosebit.

Pune pizza la cuptor și las-o până când vezi că blatul se rumenește. La final, rezultatul îți va întrece toate așteptările.

Citește și:

Revista Presei