Cea mai delicioasă plăcintă cu brânză. Rețeta croată. Care este ingredientul secret

placinat

Dacă vrei să încerci o nouă textură și un gust diferit, trebuie neapărat să prepari această rețetă croată pentru plăcinta cu brânză. E gata în doar câteva minute, iar gustul este unic.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie de câteva ingrediente simple. Asigură-te că ai deja pregătită brânza de vaci și că e proaspătă. Strukli, așa cum îi spun croații e o adevărată delicatesă, iar diferența o vei constata imediat.

De ce ai nevoie 

Pentru aluat

  • 500 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml de apă călduță în care s-a adăugat o linguă de oțet de vin

Pentru umplutură

  • 500 g brânză de vaci proaspătă
  • 100 g unt
  • 100 g smântână
  • 2 ouă
  • sare și piper

Pentru decor

  • brânză rasă
  • o parte din umplutură sau smântână

Cum o prepari

Pentru aluat, cerneți făina într-un vas încăpător și faceți o mică groapă în mijlocul ei. Puneți oul, uleiul, oțetul, sarea în această groapă și amestecați cu furculița. Începeți să adăugați apă călduță până ce aluatul începe să se lege, apoi frământați până ce aluatul devine neted și elastic.

Aluatul obținut se acoperă bine cu folie alimentară și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.

Următorul pas este prepararea umplurii. Amestecați brânza de vaci proaspătă cu smântâna, ouăle, sarea și piperul.

Asamblarea plăcintei se face extrem de simplu. Topiți untul la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Pudrați apoi masa de lucru cu făină, puneți aluatul și întindeți-l cu sucitorul și cu palmele.

Aluatul se întinde până devine suficient de transparent să putem vedea ce este sub el, va dura cel puțin o oră. Ungeți apoi aluatul cu untul topit și adăugați umplutura peste trei sferturi din aluat, apoi rulați-l.

Cu ajutorul mânilor dozați aluatul în plăcintă astfel încât să obțineți bucăți egale, apoi tăiați bucățile obținute cu ajutorul unei farfurii, nu cu un cuțit, pentru că umplutura se poate revărsa.

Bucățile de plăcintă se transferă într-un tavă de copt. Pe deasupra se toarnă untul topit rămas, umplutura rămasă și brânza rasă.

Plăcinta se coace timp de 30 de minute la 180 de grade Celsius sau până ce brânza de deasupra s-a rumenit frumos, apoi, după ce este scoasă, poate fi gustată imediat cum se răcește.

Revista Presei