Cea mai delicioasă rețetă de sarmale: Chef Cătălin Scărlătescu și-a dezvăluit rețeta secretă. Care este ingredientul care face diferența

sarmale scarlatescu

Vorbim astăzi despre cea mai delicioasă rețetă de sarmale din câte am gătit. Este vorba despre o rețetă de sarmale în foi de varză, dezvăluită de chef Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente:

  • 4 kg de carne tocata de porc
  • 500 g orez
  • 2 kg ceapa
  • 40 g piper
  • 45 g sare
  • o bucată de afumătură
  • bulion
  • frunze de varză murată
  • cimbru
  • foi de dafin

Mod de preparare:

„Se toacă ceapa mărunt, iar apoi o punem într-o tigaie la călit până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion, spune chef Scărlătescu.

Vestitul chef recunoaște că trucul lui constă în faptul că pune în oala de sarmale o bucată generoasă de afumătura, pentru ca sarmalalele să prindă o aromă aparte.

Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor’, a mai explicat îndrăgitul bucătar.

Sarmalele se vor lăsa a fiert mai bine de 4 ore, iar apoi sunt gata de mâncat,” adaugă chef Cătălin Scărlătescu. 

Revista Presei