Cea mai delicioasă tocăniță de pui! Rețeta perfectă. Cum o prepari ca la carte

tocanita

Dacă vrei să încerci un preperat delicios chiar în pragul sărbătorilor de iarnă, tocănița de pui cu legume poate fi o alegere destul de bună. Rețeta tradițională este extrem de simplu de preparat, iar gustul este divin.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nvoie de carne de pui, câteva legume proaspete și puțin timp liber în bucătărie. Rezultatul va fi cu siguranță peste așteptările tale

De ce ai nevoie

  • circa 1 kg pui
  • 100 g unt
  • 425 ml lapte
  • 100 ml supă de pui
  • 3 cepe
  • 3 rămurele ţelină
  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri făină
  • sare şi piper după gust

Cum o prepari 

Rețeta tradițională pentru tocănița de pui este extrem de simplă dacă respecți fiecare pas.

Primul pas este pregătirea cărnii. Într-o cratiţă încapatoare se topește untul și se rumenesc bucaţile de pui. Se scot și se lasă deoparte.

Apoi, în aceeași cratiţă se pune supa, ceapa și se lasă să dea un clocot. Se adaugă morcovii rași, cartofii tăiaţi cuburi, ţelina tăiată rondele și puiul. Se lasă să fiarbă 20 de minute pâna ce ingredientele sunt bine fierte.

Separat, făina se desface în lapte evitând cocoloașele și se toarnă apoi amestecul peste pui și se lasa la fiert pâna ce se obţine un sos gros, amestecând mereu să nu se lipească.

La final, se potrivește de sare și piper și se aduce la masă alături de un ardei iute și mămăliguță, după gusturile fiecăruia.

Citește și:

Revista Presei