Rețeta tradițională care i-a dat pe spate pe jurații Chefi la Cuțite: Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță. Secretul care o face absolut delicioasă

30 nov. 2020
Rețeta tradițională care i-a dat pe spate pe jurații Chefi la Cuțite: Ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță. Secretul care o face absolut delicioasă

Vorbim astăzi despre o rețetă senzațională de ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță, rețetă care i-a dat pe spate pe vestiții jurați Chefi la Cuțite: chef Scărlătescu, chef Florin Dumitrescu și chef Sorin Bontea. 

Ingrediente:

Pentru ciulamaua cu pui și ciuperci:

  • 2 buc. piept de pui dezosat și fără piele
  • 500 gr ciuperci champignon, albe
  • 400 ml smântână de gătit
  • 3 buc.ceapă
  • 1 lingură făină
  • 2 cuburi concentrat pui
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 2 linguri de ulei
  • sare și piper

Pentru mamaliguță:

  • 1 kg mălai
  • 2 l apă
  • 100 gr unt
  • 1 lingură de sare

Mod de preparare:

Pune la încins ulei într-o tigaie și adaugă ceapa tocată mărunt, alături de 2-3 căței de usturoi. Amestecă continuu pentru a nu arde ceapa. Când începe să devină sticloasă, afaugă ciupercile tăiate în felii.

Când se reduce lichidul pe care îl lasă ciupercile, adaugă pieptul de pui tăiat cuburi și lasă să se rumenească ușor, amestecându-l printre celelalte ingrediente.

Asezonează cu sare și piper, după care adaugă smântâna lichidă și lasă să fiarbă până se îngroașă sosul.

Separat, se fierbe o supă în care se adaugă concentrat de pui și se desface făina în această supă. Se adaugă ingredientele de pe foc și se amestecă pentru omogenizare. Spre final de fierbere, se mai pot adăuga 1-2 căței de usturoi răzuiți, iar după stingerea focului se adaugă verdeața tocată.

Preparare mămăliguță:

„Se pune apa la fiert, iar când începe să fiarbă se adaugă sarea și o mână de mălai și se amestecă intens până se topește sarea. Apoi se adaugă restul de mălai, în plăaie și se amestecă continuu până se îngroașă mămăliguța.

Înainte de stingerea focului, se adaugă untul pentru cremozitate.

Se servește cu mare poftă delicioasa ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță,” notează A1.ro.