Cea mai sănătoasă rețetă pentru cordon bleu. Se prepară la cuptor și e gata în câteva minute

de: Ana Toma
18 aug. 2020
Cea mai sănătoasă rețetă pentru cordon bleu. Se prepară la cuptor și e gata în câteva minute

Cordonul bleu de pui este unul dintre cele mai delicioase combinații. Pieptul de pui împreună cu feliile de cașcaval sunt un adevărat răsfăț. Dacă până acum știai de prepararea acestora doar în ulei, iată rețeta cea mai sănătoasă pentru preparatul tău favorit. 

Rețeta pentru cordon bleu la cuptor este una extrem de simplă și este gata în doar câteva minute. Spre deosebire de cea clasică, aceasta este mult mai sănătoasă deoarece nu folosești uleiul din abundență.

Ingrediente

  • 2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare)
  • 4 felii cașcaval
  • 4-6 felii de șuncă (circa 80 g)
  • 1 ou
  • 2 linguri de făină
  • pesmet (sau pâine uscată bine fărâmițată, să fie mai crocant) + ulei/unt topit

Mod de preparare

Primul pas este preîncălzirea cuptorului la treapta cea mare. Până când ajunge la temperatura optimă, se combină pesmetul /pâinea uscată fărâmițată cu puțin ulei/unt topit într-un bol.

Împrăștie-le pe fundul unei tăvi și dă-le la prăjit în cuptorul încins pentru 3 minute. Scoate-le imediat și pune-le într-un bol, apoi taie transversal fiecare piept de pui.

Împăturește fiecare felie de brânză o dată și bagă 2 felii în fiecare pui. Fă la fel cu feliile de șuncă. Prinde cu scobitori să nu pirzi umplutura. Asezonează cu sare și piper.

Bate oul cu făina. Dă bucățile de pui prin mixtura de ou și apoi prin pesmet. Pune-le pe tavă și stropește-el ușor cu ulei/unt topit.

Se pun apoi la cuptor timp de 25-30 de minute sau până când observi că sunt aurii la exterior și bine pătrunse. La final, se scot și se lasă la răcit cel puțin 5 minute. Gustul va fi peste măsura așteptărilor tale.