Cea mai scurtă și puternică rugăciune. Părintele Calistrat recomandă să o spunem zilnic. Cum ne închinăm corect

03 feb. 2021
Cea mai scurtă și puternică rugăciune. Părintele Calistrat recomandă să o spunem zilnic. Cum ne închinăm corect
Părintele Calistrat slujește în județul Iași și este unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni este una dintre cele mai populare ale Bisericii. Acesta este duhovnic pentru mii de credincioși, care-i ascultă slujbele și învățămintele sale. Pentru că acesta are parohia într-un sat din județul Iași, sunt mulți cei care-l urmăresc pe rețelele de socializare și Youtube pentru a-i cere sfatulu.

Clipurile cu el au strâns sute de mii de vizualizări și fiecare reprezintă adevărată lecție de viață. El îndeamnă mereu credincioșii să se apropie de Dumnezeu și să nu mai aibă îndoială, atunci când vine vorba de credință. Acesta le-a recomandat celor care nu cunosc prea multe rugăciuni să-și înceapă ziua cu cea mai scurtă și puternică rugăciune. De asemenea, el a spus să ne gândim mereu la Dumnezeu și să rostim cuvintele „Pentru tine Doamne”.

Cea mai scurtă și puternică rugăciune

Să ai în casa candela aprinsă, care este primul semn că-l iubești pe Dumnezeu. Cel mai ieftin. Să ai cea mai scurtă rugăciune. Nimic în plus dacă nu știi. În numele Tatălui, și-al Fiului, și-al Sfântului Duh. Amin. Dacă ai spus lucrul ăsta, deja ești în rugăciune. Ai slăvit pe prea Sfânta Treime. În momentul în care spui în numele Tatăul, preaslăvești în mintea ta și în sufletul tău, tot Vechiul Testament. Tatăl vrea ca noi să ne mântuim, de aceea și-a trimis în lume, pe Fiul lui, ca să se răstignească pentru noi.

Când ai spus, și-al Fiului, se duce mâna la piept, la stern, în dreptul inimii, tocmai pentru a arăta că inima lucrează pentru Dumnezeu. Inima are un tron în ea în care se odihnește Dumnezeu. Ori de câte ori se odihnește Dumnezeu, suntem calzi sufletește. Prezența Sfântului Duh în om este liniștea, pacea, îndelungă răbdarea, iertarea… Acestea sunt semnele Duhului Sfânt. Și păcătășii au loc în Rai, dar care s-au pocăit. Iar Dumnezeu le trece numele în Cartea Vieții. Aceasta este esența creștinătății„, a explicat Părintele Calistrat în cadrul unei slujbe, postate mai târziu pe Youtube de enoriașii săi.

Cum ne închinăm corect?

Așa cum părintele Calistrat explică în clipul de mai jos, nu trebuie să ducem mâna la buric, când ne închinăm, cum mulți o fac, ci la stern, în dreptul inimii. Frunte, inimă, umărul drept și apoi umărul stâng.

Semnul Sfintei Cruci ne apără de rele, blestem și ne readuce mai aproape de Dumnezeu, care asculă chemarea noastră. Cel mai mare dușman al credinței este îndoiala.

Cine este Părintele Calistrat

Călugăr de la începutul anilor ’90, Calistrat Chifan este foarte cunoscut în zona Moldovei datorită predicile sale, care sunt postate și pe internet. Sunt deja milioane de români care l-au urmărit și îl urmăresc în continuare. La un moment dat, acesta a avut probleme cu mai marii Bisericii pentru că ar fi călugărit mai mulți tineri fără să raporteze superiorilor.

Astăzi este unul dintre cei mai iubiți duhovnici din România, cu o mare influență asupra credincioșilor. Mesajele sale ajung în întreaga țară și devine foarte des virale pe internet.