Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

de: Ana Toma
13 ian. 2021
Cea mai toxică legumă din lume! Românii o folosesc extrem de mult. Atenție maximă

Cea mai folosită legumă din bucătărie care stă la baza mai multor feluri de mâncare poate deveni un aliment toxic pentru lume. Deși are multiple beneficii și vitamine, în anumite condiții această legumă poate deveni toxică.

Este vorba despre țelină, nelipsitul aliment din ciorbe și nu numai.

Deși este cunsocută pentru multiplele beneficii pe care le are pentru organism, în momentul în care este reîncălzită, țelina devine toxică. Acest lucru se datorează conținutului de nitrați din țelină, care sunt eliberați prin reîncălzire.

În cantități mai mari, nitrații pot crește riscurile bolilor precum cancerul. De asemenea, pot provoca hipertensiune, intoxicație și disfuncții majore ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide.

Greșeala pe care o facem toți

Astfel, utilizarea țelinei în ciorbă este o mare greșeală. Dacă dorim o ciorbă care să includă această legumă, cea mai bună alegere este să o mâncăm o singură dată.

Țelina mai poate deveni toxică dacă este consumată pe timpul verii. Specialiștii atrag atenția că un consum de țelină în timpul temperaturilor ridicate poate duce la alergii din cauza unei substanțe din plantă numită bergapten, care poate provoca reacții anafilactice.

De asemenea, femeile însărcinate trebuie să se ferească de cantitățile mari de țelină, din cauza conținutului de hormoni naturali pe care aceasta îi deține.