Ceaiul care reduce riscul de atac cerebral. Este cel mai sănătos ceai din lume

de: Ana Toma
04 iun. 2021
Ceaiul care reduce riscul de atac cerebral. Este cel mai sănătos ceai din lume
Photo by Drew Taylor on Unsplash

Toate ceaiurile au beneficii impresionante pentru organism, însă doar unul este considerat sănătos din toate punctele de vedere. Poate reduce riscul de apariție a cancerului, dar și riscul de atac cerebral.

Mai mult de atât, acest tip de ceai tratează și reumatismul, protejând oasele. Este indicat chiar și în dietele de slăbit, însă poate fi consumat maxim trei săptămâni la rând, în caz contrar, ar putea avea reacții adverse.

Cel mai sănătos ceai din lume

Alice Popescu, medic primar medicina generală, la Centrul National de Acupunctură și Homeopatie din Capitală susține că ceaiul verde este cel mai sănătos ceai din lume din punct de vedere al beneficiilor pe care le are.

Potrivit medicului, acest tip de ceai este bogat în antioxidanți, crește imunitate și are și un efect antiîmbătrânire, reducând riscul unor afecțiun cardiovasculare. De asemenea, acest tip de ceai poate înlocui chiar și cafeaua.

“Ceaiul verde este, indiscutabil, numarul unu in privinta efectelor benefice datorita calitatilor sale terapeutice. Contine antioxidanti care contribuie atat la cresterea imunitatii, cat si la incetinirea imbatranirii.

Reduce riscul aparitiei unor afectiuni cardiovasculare si este un energizant natural, inlocuind cu succes cafeaua”, spune medicul, potrivit doctorulzilei.ro.

Cât de des îl poți consuma

Alice Popescu susține că atunci când este consumat regulat, ceaiul verde reduce riscul anumitor boli și de asemenea, este eficient chiar și în dietele de slăbit, având în vedere faptul că nu are deloc calorii și topește grăsimile.

“Contribuie si la incetinirea evolutiei anumitor boli, cum ar fi Parkinson. Asociati-l dietelor de slabire, intrucat acest ceai nu are calorii si ajuta la topirea grasimilor”, adauga medicul.

Cât despre consumul lui, specialista în domeniu recomandă ca acest ceai să fie consumat doar trei săptămâni, pentru a evita complicațiile. De asemenea, ceaiul verde nu se consumă după ora 17.00 deoarece este bogat în cofeină.

Ceaiul verde reglează tensiunea

Consumul ceaiului verde poate regla tensiunea și poate scădea și colesterolul mai spune medicul. Alice Popescu a mai adăugat că el poate trata reumatismul și reduce riscul de atac cerebral, un motiv în plus pentru care oricine ar trebui să îl cunsume.

Ceaiurile care au beneficii similare cu cel verde sunt cele de levănțică, sunătoare, mătase de porumb, dar și cozi de cireșe, deci dacă vă plictisiți de gust, le puteți alterna.