Cele mai bune aripioare de pui. Rețeta marilor bucătari. Care este ingredientul secret

aripioara

Dacă ești un iubitor al aripioarelor de pui cu sos picant, trebuie să încerci neapărat această rețetă. Marii bucătari o prepară în restauranetele lor. Secretul gustului stă în sosul picant de mango care are o aromă delicată.

Rețeta pentru aripioarele de pui cu sos nu este una atât de dificilă precum pare și o poți prepara acasă oricând dorești. Singurul lucru care ți-ar putea da bătăi de cap ar fi coacerea mangoului, însă te vei adapta rapid situației.

De ce ai nevoie

  • 3 fructe de mango bine coapte
  • 1/3 ceasca cu zahar de cocos
  • 1/2 ceasca cu sos barbeque
  • 1/2 lingurita cu melasa organica
  • 1/4 lingurita cu sos de pesto
  • 1/2 lingurita cu otet din cidru de mere
  • 1/2 lingurita cu pudra de usturoi
  • 1/4 lingurita cu pudra de ghimbir
  • 1/2 lingurita cu pudra de ceapa
  • 1 lingura cu ulei de avocado
  • 1/2 lingurita cu flugi de ardei iute
  • 1 lingura cu pasta de chilli
  • 24 de aripioare de pui
  • Sare de mare
  • Piper negru macinat
  • Ceapa verde

Cum le prepari

Pune toate ingredientele insirate pana la aripioarele de pui intr-un blender si amesteca-le pana cand obtii o pasta.

Aripioarele se pun intr-un vas mare, se asezoneaza cu sare, piper si se amesteca cu o jumatate din cantitatea de sos obtinuta. Cealalta jumatate de sos picant de mango se pastreaza la frigider.

Presara seminte de susan peste aripioare, acopera vasul cu folie alimentara si introdu-l la frigider pentru o ora.

Poti sa prepari aripioarele pe o tigaie grill, la cuptor sau pe gratarul de afara.

Sosul din frigider se pune pe foc si se lasa sa se ingroase. Se ung aripioarele cu putin sos la final, iar restul sosului se pune pe masa.

La final, aripioarele se ornează cu ceapa verde tocata marunt si felii de mango, in functie de preferintele fiecaruia.

Revista Presei