Cele trei ingrediente care au grijă de unghiile tale. Te scapă de pete și te ajută să ai o manichiură îngrijită

de: Ana Toma
15 feb. 2021
Cele trei ingrediente care au grijă de unghiile tale. Te scapă de pete și te ajută să ai o manichiură îngrijită

Foarte multe persoane se confruntă cu afecțiunea ”unghiilor galbene”. Nu este nicio problemă însă. Există trucuri pe care le poți face acasă, folosind trei ingrediente esențiale care au grijă de unghiile tale.

Bucătăria ta poate fi un adevărat salon de înfrumusețare atunci când e cazul. Majoritatea ingredientelor pe care le ai în rafturi pot fi tratamentul miraculos pentru pielea, părul, dar și unghiile tale.

Cum scapi de unghiile galbene

Bicarbonatul de sodiu este un remediu natural pentru unghiile tale. Probabil ai mai auzit despre el că albește dinții și de asemenea, este indicat și în anumite diete, sau în cazul anumitor probleme de sănătate.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci 4 linguri de bicarbonat cu apă, până când se formează o pastă. Unghiile se bagă în această pastă și se țin acolo timp de câteva minute. Rezultatul îi vei vedea imediat.

Și lămâia din bucătăria ta poate fi o soluție. Se taie o lămâie și se bagă unghiile în ea. În cazul în care nu știai până acum, acidul citric are propeitate de a îndepărta petele nedorite de pe unghii.

Trucuri pe care le poți aplica acasă

Un alt truc la care poți să apelezi este cel cu apa oxigenată. Dacă nu ai nici lămâie, nici bicarbonat, ea va rezola toată problema. Spre deosebire de celalte ingrediente, apa oxigenată însă trebuie folosită de câteva ori pentru a da rezultate, așa că trebuie să ai răbdare.

Tot ce trebuie să faci este să înmoi unghiile timp de cinci minute în apă oxigenată și să cureți cu o perie suprafața unghiilor. Într-adevăr, este mult mai dificil decât trucul cu lămâie și bicarbonat, dar rezultatele vor fi vizibile în câteva zile.

O altă recomandare este baza pentru unghii. Este foarte important ca unghiile tale să fie protejate înainte de a le colora. Ce face această bază? Ei bine ea împiedică acțiunea substanțelor chimice din lacul de unghii, așa că poate te gândești de două ori și nu vei mai uita să o aplici niciodată.

Mare atenție și la calitatea ojei. Este foarte posibil ca o ojă puțin mai scumpă să fie mai săracă în chimicale decât una foarte ieftină, care îți poate îngălbeni unghiile.