Chiar sunt cele mai bune clătite! Rețeta franțuzească pe care trebuie să o încerci neapărat. Au un ingredient pe care noi nu-l adăugăm în România, dar pierdem gustul divin

suzette

Dacă te-ai plictisit de clătitele obșnuite, trebuie să încerci neapărat această rețetă franțuzează pentru clătitele Suzette, cu sos de portocale. Sunt absolut delicioase și cu siguranță le vei prepara din nou.

Spre deosebire de clătitele normale, aceste clătite sunt mai diferite. Ele nu se umple cu nimic, ci doar se trec printr-un sos aromat. Rețeta este extrem de simplă, iar gustul întrece orice așteptare.

De ce ai nevoie 

Pentru clătite 

  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • un praf sare
  • 1 lingura unt/ulei

Pentru sosul de portocale 

  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta portocale

Cum le prepari

Modul de preparare este extrem de simplu. Prima oară se pregătesc clătitele. Se bate oul și se adaugă laptele, apoi sarea și zahărul. Încorporează apoi făina și uleiul, amestecă bine aluatul și ai grijă să prăjești clătitele pe ambele părți, în tigaia încinsă.

Apoi, într-o tigaie adâncă, topește untul și combină-l cu zahăr, până încep să se caramelizeze. Adaugă apoi sucul de portocală și aroma, iar la final, coaja de portocală.

Lasă sosul de portocale să scadă, apoi trece fiecare clătită prin sos. Așa vei obține clătitele cu portocale Suzette. Sunt absolut delicioase!

Citește și:

Revista Presei