Rețeta celor mai apetisante chifteluțe de post. Sunt chiar mai bune decât cele cu carne și nu se prepară deloc greu. Urmează fiecare pas

Photo by Anton on Unsplash

Chifteluțele de post au un gust extraordinar, mai ales atunci când sunt gătite cu dragoste. Se prepară rapid, simplu și nu ai nevoie de multe cunoștințe ca să obții un gust senzațional. O să fii uimit de faptul că rețeta chifteluțelor de post poate fi mai bună decât varianta din carne. Pentru început asigură-te că ai toate ingredientele de mai jos și apucă-te de treabă.

Ingredientele de care aveți nevoie pentru chifteluțe de post:

  • Doi cartofi
  • O cană de ciuperci
  • Două linguri de orez
  • Trei linguri de făină
  • Două cepe
  • Pătrunjel
  • Praf boia
  • Ulei
  • Sare și piper negru

Mod de preparare:

Începe să pregătești toate ingredientele de care vei avea nevoie pentru a prepara chifteluțele de post. Adică, pune într-o cratiță cu apă două linguri de orez la fiert și în altă cratiță doi cartofi curățiți. În acest timp, poți să tai două cepe și să le călești într-o tigaie.

Cartofii îi scoți din apa și îi pasezi într-un vas. Mai apoi, adaugi orezul fiert și ciupercile le dai prin răzătoare. Nu uita de pătrunjelul proaspăt, care neapărat trebuie tocat mărunt. Peste produse adaugi sare, piper negru, boia și amesteci.

Din această compoziție, se fac chifteluțele cu ajutorul mâinilor și este necesar să fie date prin făină, ca să-și păstreze forma. Se prăjesc în uleiul încins în tigaie și după ce sunt gata le pui pe niște prosoape de hârtie.

Chifteluțele sunt servite calde și este recomandat să mai faci o salată de legume. În așa fel, o să te bucuri de un prânz sau o cină perfectă.

Revista Presei