Cine este Adrian Wiener, favorit să devină noul ministru al Sănătății? Din ce partid face parte și ce avere are

de: Ana Toma
14 apr. 2021
Cine este Adrian Wiener, favorit să devină noul ministru al Sănătății? Din ce partid face parte și ce avere are
Adrian Wiener

Odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, tensiunile au crescut și mai mult. Dan Barna refuză categoric să devină ministru interimar, iar pe scena politică se vehiculează mai multe nume care ar putea prelua acest mandat.

Favorit pare a fi medicul Adrian Wiener, deputat USR. El i-ar putea lua locul lui Vlad Voiculescu în perioada următoare. Are studii în domeniu și are o experiență vastă în sănătate, cu toate acestea numele său pare să nu fie acceptat de cei de la USR PLUS.

Cine este Adrian Wiener

Adrian Wiener are 47 de ani, iar în momentul de față este medic şi deputat USR de Arad. În acealși timp, acesta ocupă și funcția de vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.

Omul care l-ar putea înlocui pe Vlad Voiculescu are o vastă experiență și în lumea politică. Datele oficiale de pe site-ul USR PLUS arată că în perioada 2016-2020, Adrian Wiener a ocupat funcția în senator. Mai mult de atât, în contextul pandemiei, acesta a decis să se reîntoarcă la munca din spital pentru a da o mână de ajutor.

În primă fază, deputatul USR a revenit mai întâi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, apoi ca medic-coordonator la Spitalul din Grădişte dedicat pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Adrian Wiener a pierdut alegerile locale

Pe lângă cariera sa de medic, Adrian Wiener a încercat să fie și primar. El a fost candidatul USR Plus la Primăria Arad, însă a pierdut alegerile în fața liberalilor, în final ajungând în Parlament.

În afară de funcția de senator pe care a auvt-o timp de patru ani, el a mai ocupat și alte funcții administrative, dar și manageriale în cadrul Spitalului Județean Arad, unul dintre cele mai mari spitale din țară.

Adrian Wiener are și o specialitate în Managementul Serviciilor de Sănătate, finalizând Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București. În același timp, deputatul USR a mai contribuit, ca membru fondator și a fost unul dintre coordonatorii Comisiei Județene de Prevenție Cardiovasculară, la derularea programelor de evaluare și informare asupra riscului cardiovascular în populații din mediul rural în județul Arad.

Ce avere are Adrian Wiener

Dacă vă întrebați câți bani are în conturi deputatul USR, ei bine, favoritul pentru funcția de ministru al Sănătății deține un teren, dar și mai multe imobile cumpărate. De asemenea, conform declarației de avere publicate pe site-ul USR PLUS, acesta mai deține și un autoturism din anul 2018.

În același timp, Adrian Wiener mai are și două conturi la bănci în euro și în lei, dar și un împrumut de 25.000 de euro. În declarația de avere din 2020, cel în lei figurează ca având 16 mii de lei, iar cel în euro ca având 66.069 de euro.