Cine este, de fapt Flavia Groșan, doctorița care susține că a vindecat 1000 de oameni de COVID? Ce schemă a folosit

18 mart. 2021
Cine este, de fapt Flavia Groșan, doctorița care susține că a vindecat 1000 de oameni de COVID? Ce schemă a folosit
Flavia Groșan

Flavia Groșan, medic pneumolog din Oradea a devenit peste noapte vedetă. Aceasta a acordat un interviu site-ului national.ro, care s-a viralizat imediat, însă momentul cheie l-a reprezentat apariția doctoriției la Antena 3. Din acel moment aceasta a devenit celebră și subiectul numărul 1 pe rețelele de socializare.

Flavia Groșan susține că a vindecat peste 1000 de persoane de COVID-19, fără ca aceștia să aibă nevoie de vreo zi de spitalizare, folosind o schemă proprie de tratament. Mai mult, medicul a insistat pe ideea că oxigenul folosit în secțiile ATI ar putea face rău pacienților. Afirmațiile ei au atras atenția Colegiului Medicilor din Bihor, care a chemat-o pentru a da explicații.

Doctorița riscă chiar și excluderea din profesie. Ceea ce nu a fost menționat în toate articolele care s-au viralizat pe internet este faptul că aceasta are un cabinet privat și acolo a acordat consultațiile la care face referire. Chiar și online, după cum chiar ea a mărturisit. Aceasta și-a dat demisia din sistemul public în luna iulie a anului 2020 și a devenit extrem de activă pe facebook, având mii de like-uri la postările sale.

Ce schemă de tratament folosește Flavia Groșan

„Obiectivul meu de la începutul pandemiei a fost ca niciun pacient să nu ajungă pe mască de oxigen, nu intubat, pe mască. Şi nu a ajuns. Eu mă duc pe medicaţia mea clasică, ieftină, care include şi Claritromicina, un antibiotic ce face parte din grupa antibioticelor macrolide. (…) Eu am lucrat în nişte studii clinice foarte interesante pe pneumonii şi acolo am învăţat despre tropismul viral al Claritromicinei, acolo am învăţat rolul antiinflamator al Claritromicinei, pe care nu îl are niciun antibiotic, şi de 10 ani lucrez cu acest antibiotic în pneumonii virale şi atipice. Pe mine m-a prins perfect pandemia şi m-am dus ca şi tratament etiologic pe Claritromicină. Sigur că pe lângă acest antibiotic mai sunt câteva tratamente adjuvante, că ea singură nu face faţă. Este o schemă de tratament care îmi aparţine”, a a fost una din declarațiile medicului Flavia Groşan, care la Antena 3 a subliniat că nu vrea să facă publică schema completă pentru că sigur va fi făcută praf.

Grup de susținere pentru „doctorița minune”

Toate aceste afirmații ale doctoriței au scandalizat mulți medici, dar și autoritățile competente, care au solicitat ca aceasta să fie trasă la răspundere. Imediat, însă în mediul online au apărut grupuri de susținere și chiar petiții prin care este susținută Flavia Groșan.

În nici 24 de ore, aproape 20.000 de persoane au aderat la grupul Alături de Flavia Groșan. Medicul va mai acorda încă un interviu chiar în seara aceasta, la Antena 3. Ea a spus că nu-i este teamă de niciun fel de sancțiune sau amenințare din partea Colegiului Medicilor. Mulți internauți au fost supărați pe jurnaliștii Antena 3 pentru că au pus între ghilimele cuvintele doctorița minune, iar jurnaliștii de la Active News și National acuză postul de televiziune de linșaj mediatic.

Radu Tudor, luat în vizor de internauți

Cel care a fost luat în vizor a fost Radu Tudor, care a și avut o reacție promptă pe subiect:

„Cand ridici un semn de intrebare in urma unor afirmatii foarte dubioase, a unor evaluari ciudate si a unei prestatii personale pe care o consider catastrofala, un val de laturi, huiduieli scrise si huliganisme gramaticale se abat asupra ta. Pandemia, din pacate, a inmultit numarul celor alaturea cu drumul. Spre stiinta acestor nefericiti ai sortii : acum o spune chiar Colegiul Medicilor. Case closed”, a scris Radu Tudor pe facebook.

Și totuși Flavia Groșan revine la Antena 3, ceea ce înseamnă că acuzațiile de la Active News și National nu sunt întemeiate.

„Dr Flavia Groşan va fi în această seară faţă în faţă cu acuzatorii ei. Cine are dreptate?”, scrie Mihai Gâdea pe pagina lui de facebook.