Consumă varză albă în fiecare zi! Are beneficii uimitoare pentru organism. Ce afecțiuni poate preveni

de:
15 iun. 2021
Consumă varză albă în fiecare zi! Are beneficii uimitoare pentru organism. Ce afecțiuni poate preveni

Varza albă este la mare căutare în ultima perioadă și e de înțeles, având în vedere beneficiile pe care le oferă. Specialiștii recomandă consumul a 30 de grame de de varză albă pe zi, în special în această perioadă.

În cazul în care nu știai până acum, este recomandat să consumăm varza în stare crudă. Nici atunci când este fiartă nu își piede calitățile sale nutritive, însă orice legumă proaspăt culeasă din grădină este cu totul altceva.

Ce benefice are varza albă

Există o multitudine de soiuri de varză, însă indiferent de culoare, beneficiile sunt aceleași. Despre varza albă trebuie să știi că este bogată în vitaminele A, K, dar și C și de asemenea conține antioxidanți naturali care ne pot proteja în fața radicalilor liberi.

Varza albă conține și fibre, ajutând astfel la prevenirea constipației și de asemenea este un aliat pentru un tranzit intestinal sănătos. Mai mult de atât, atunci când este consumat, sucul de varza poate trata ulcerul, el având de asemenea proprietăți alcaline, care ajută la reducerea inflamației mucoase stomacale.

Pentru femeile însărcinate, varza albă trebuie să fie nelipsită. Este bogată în acid folic, comus esențial pentru sănătatea nou-născutului.

Varza albă, o minune pentru piele

Pe lângă beneficiile interne, varza albă este și un bun aliat extern. Poate fi folosită în primul rând de femeile însărcinate, atunci când se confruntă cu dureri de sâni de la alăptare. Frunzele de varză se înmoaie în apă călduță și se aplică pe sâni.

Pentru că au proprietăți antiinflamatorii, ele ameliorează senzația de durere. Pot fi folosite inclusiv în cazul articulațiilor dureroase, aplicându-se, evident, în același mod.

Vrei o piele mai luminoasă? Alege să consumi varză în fiecare zi. Datorită antioxidanților pe care îi conține te va proteja de razele ultraviolete.

Varza albă îți protejează sistemul imunitar

Să nu uităm de vitamina C pe care o conține din belșug. Ea își va proteja sistemul imunitar, ferindu-te astfel de răceli. Varza albă are grijă și de vederea ta, fiind bogată în betacaroten.

De asemenea, dacă vrei să slăbești sau să te menți în formă, trebuie neapărat să adaugi varza în dieta ta. Este săracă în calorii, dar și sățioasă, un motiv în plus să o consumi zilnic.