Crește prețul la pâine! Patronii din panificație au anunțat cât va costa o franzelă de 300 de grame

10 mart. 2021
Crește prețul la pâine! Patronii din panificație au anunțat cât va costa o franzelă de 300 de grame
Foto: Mae Mu on Unsplash

Pandemia a șubrezit veniturilor multor cetățeni, iar pe lângă asta, acum trebuie să facă față și valului de scumpiri, care nu se mai opresc. Patronii din industria panificației au anunțat că vor crește prețul la pâine, în contextul în care și costurile lor au crescut considerabil. În special făina este cea care a înregistrat o mărire de preț.

Așadar în următoarea perioadă se va aplica scumpirea anunțată, iar românii vor trebui să scoată din buzunare pentru o franzelă de 300 de grame 1,5 lei. Inițial o pâine costa 1 leu, apoi a crescut la 1,3 lei, iar acum din cauza revoltei proaste de grâu din anul 2020, va ajunge la 1,5 lei, este anunțul celor din industria panificației.

S-a scumpit toată materia primă

”În acest moment, prețul fabricii angro este între 0,95 și 1 leu, franzela fresh 300 de grame neambalată. Ca și estimare va ajunge undeva la 1,10 lei 1,20 prețul angro al fabricii de pâine, astfel încât pe raft va fi 1,40 -1,50. Acest lucru se va întâmpla foarte rapid, că deja materiile prime sunt în creștere. Ca să ne asigurăm o rentabilitate minimă va trebui să umblăm puțin la preț în sens crescător. În bugetul unei familii nu cred ca e atat de mult. Este o sumă, dar cred ca se poate depăși momentul”, a spus Bogdan Iosif, administratorul unei fabrici de pâine din Urlaţi într-o intervenție la Antena 3.

Producătorii de pâine au dorit să sublinieze și faptul că sunt obligați să aplice această mărire de preț deoarece materia primă a întregistrat creșteri masive: drojdia cu +20%, uleiul de palmier cu +50%. Iar pe lângă asta a crescut costul și cu energia electrică, gazele naturale, motorină, benzină, toate având prețuri mai mari decât în trecut.

Vezi și Nu mai cumpărați acest tip de pâine! Poate provoca mai multe forme de cancer. S-a dovedit știițific. Ce alte alimente mai sunt pe lista neagră