Nu mai cumpărați acest tip de pâine! Poate provoca mai multe forme de cancer. S-a dovedit știițific. Ce alte alimente mai sunt pe lista neagră

25 nov. 2020
Nu mai cumpărați acest tip de pâine! Poate provoca mai multe forme de cancer. S-a dovedit știițific. Ce alte alimente mai sunt pe lista neagră

Dieta are un impact uriaș asupra sănătății, motiv pentru care este extrem de important să oferim atenția cuvenită produselor pe care alegem să le cumpărăm și consumăm.

Probabil că aveți o idee generală despre alimentele pe care ar trebui să le consumați – legume, fructe, cereale integrale, pește – Dar ce ar trebui evitat cu orice preț?

Iată o listă cu 5 alimente care pot cauza cancer:

1. Conserve de roșii: Acestea conțin de obicei bisfenol-a (BPA), o substanță chimică care a fost legată de cancer și alte probleme grave de sănătate. Deoarece sunt atât de acide, roșiile sunt mai susceptibile de a dezvolta niveluri problematice de BPA când sunt ambalate în conserve. Alegeți la roșiile proaspete pentru a evita contaminarea.

2. Pâine produsă în masă: Bromatul de potasiu, un aditiv alimentar folosit pentru a face aluatul de pâine mai elastic, a fost identificat ca posibil cancerigen de multe organizații din domeniul sănătății și este interzis în UE, Marea Britanie, Canada și Brazilia.

3. Popcorn la microunde: Unele pungi cu popcorn pentru microunde conțin o substanță chimică care se descompune pentru a produce acid perfluorooctanoic. Acest acid a fost legat de un risc crescut de ficat, prostată și alte tipuri de cancer. O altă substanță chimică utilizată în aroma untului artificial, diacetilul, poate provoca leziuni pulmonare.

Soia, porumbul, cartoful, trei alimente indispensabile, printre cele mai comune alimente modificate genetic

4. Organisme modificate genetic (OMG-uri): Studiile indică o asociere între OMG-uri și dezvoltarea tumorilor. Organismele modificate genetic sunt fiinţe sunt entităţi biologice nou create cu ajutorul ingineriei genetice. Aceste entităţi pot fi plante, dar şi un microorganism sau un animal, deci o nouă formă de viaţă, total necunoscută.

Care sunt alimentele modificate genetic şi cum le putem recunoaşte? Soia, porumbul şi cartoful sunt cele 3 alimente pe care sunt realizate majoroitate experimentelor genetice.

5. Uleiuri hidrogenate: Pe lângă faptul că vă dăunează inimii, uleiurile hidrogenate pot provoca inflamații și leziuni celulare care au fost corelate atât cu cancerul cât și cu alte boli. Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a interzis uleiurile parțial hidrogenate în ianuarie 2015, acordând producătorilor de alimente trei ani să le scoată din produsele lor.