Cum îți distrugi singur mașina? Greșeala pe care o fac toți șoferii. Nu va rezista prea mult timp

masina condus

Dacă vrei să te bucuri de mașina ta cât mai mult timp evită să faci aceste greșeli. Toți șoferii le fac atunci când se află în trafic. Te vei confrunta cu probleme mecanice destul de costisitoare. Cum le poți evita?

În cazul mașinilor manuale, șoferii trebuie să acorde o atenție sporită ambreiajului. În caz contrar, acesta va fi distrus într-un timp destul de scurt din cauza unor greșeli simple în timpul condusului.

Una dintre marile greșeli pe care șoferii o fac este să aștepte la semafor cu piciorul călcat pe ambreiaj. Acest lucru se întâmplă atunci când ei nu mai au răbdare și vor să plece imediat de pe loc.

Deși este un gest care te va face să te miști mai rapid, acesta va duce la uzura ambreiajului într-un timp mai scurt decât crezi.

Bruscarea ambreiajului este o altă greșeală pe care mulți șoferi o fac. În cazul în care ei auzi zgomote ciudate la schimbarea treptelor de viteză, acesta este semnul că ambreiajul nu a fost călcat până la capăt. Dacă vei continua să faci această greșeală, mecanismul se va uza mult mai mai repede decât în mod normal.

Folosește frâna de mână

Mașinile noi au din fericire o nouă funcție numită Auto-Hold, care asigură asistența la plecarea din rampă. În cazul șoferilor care nu au mașinile dotate cu o astfel de funcție, aceștia vor avea mereu tendința să calce pe ambreiaj atunci când mașina pleacă din rampă. E o greșeală colosală.

Pentru a evita uzura ambreiajului tău, poți opta pentru folosirea frânei de mână. Astfel ambreiajul tău nu va fi forțat.

Revista Presei