Nu mai combina roșiile cu acest aliment! Toți facem această greșeală. Specialiștii avertizează

rosii-supermarket

Roșiile sunt unul dintre cele mai preferate legume în perioada verii. Zemoase și mereu răcoroase, le folosim la orice masă, în special în salate. Mare atenție însă când le combinăm cu acest aliment. Toți facem aceași greșeală. 

În cazul în care nu știai, roșiile sunt acide precum portocalele sau lămâile. Astfel, potrivit specialiștilor,  ele nu trebuie consumate niciodată alături de carbohidrați, deoarece fermentează destul de mult. Astfel, reacția din  organismul tău va genera senzația de balonare.

Unele dintre cele mai grele combinații sunt cele de pâine cu roșii, bruschete cu roșii sau sandwichiuri care conțin felii de roșii.

Specialiștii le recomandă iubitorilor de roșii să le consume simple, sau alături de alte legume și de preferat între mese.

Pâinea și pepenele, o bombă pentru organism

Pe lângă combinația de roșii cu pâine, o altă combinație dificilă pentru organismul tău este cea de pâine cu pepene roșu.

La fel ca și roșiile, pepenele roşu este un produs foarte acid, care fermentează și el la rândul lui în stomac şi încetineşte digestia altor produse. Mai mult, această fermentare care va ține ore în șir în organism, va crea automat și senzația de balonare.

Revista Presei