Cum poți lua coronavirus singur în lift. Celebrul dr. Adrian Marinescu avertizează

de: Ana Toma
29 iul. 2020
Cum poți lua coronavirus singur în lift. Celebrul dr. Adrian Marinescu avertizează

Până acum am știut faptul că virusul care face ravagii în lume se transmite prin contactul cu alte persoane, însă acest lucru nu este totul. Medicul Adrian Marinescu avertizează. Potrivit acestuia, putem să ne infectăm cu noul coronavirus și în spații în care suntem singuri.

Adrian Marinescu susține că pericolul real la care se expun cele mai multe persoane este momentul în care decid să lase garda jos, iar acest lucru se întâmplă în special când ajungem acasă, în scara blocului și în lift.

Potrivit doctorului, chiar dacă suntem singuri în lift, există riscul de infectare cu noul coronavirus.

”Liftul este un spațiu închis de mici dimensiuni, care nu este aerisit, cu risc mare de transmitere și s-a demonstrat că există și riscul de transmitere prin aer. Dacă cineva s-a urcat în lift mai devreme, există risc de transmitere.

Chiar dacă te urci singur în lift trebuie să purtăm masca, inclusiv în scara blocului”, mai spune Marinescu.

Ne putem infecta printr-o atingere

Adrian Marinescu susține că atingerea suprafețelor este și ea un pericol major, iar în acest context le recomandă tuturor persoanelor să fie atente la igiena mâinilor.

”Suprafețele sunt o problemă, deși nu transmit așa ușor virusul cum credeam la începutul pandemiei. Dacă cineva a tușit sau a strănutat, iar noi atingem foarte repede suprafața, ducem mâna la gură sau la nas, riscul există.

Ai nevoie de o igienă a mâinilor foarte clară și trebuie să evităm gesturile de a duce mâna la față, chiar dacă este foarte greu”, mai spuns Adrian Marinescu.

Legat de purtarea mânușilor pentru a evita contactul direct cu suprafețele, doctorul susține că acestea oferă o falsă siguranță și sunt importante pentru cei care manipulează, nu pentru cetățeni.