De necrezut! Cât rezistă coronavirusul pe piele și cum îl poți elimina în cel mai scurt timp

de: Ana Toma
21 oct. 2020
De necrezut! Cât rezistă coronavirusul pe piele și cum îl poți elimina în cel mai scurt timp

Ne protejăm cu măști și uneori chiar cu mânuși de protecție, însă este acest lucru suficient? Rezultatele unui nou studiu susțin că noul coronavirus poate rezista pe piele mai mult decât ne-am fi așteptat.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto, coronavirusul rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal.

Un medic infecționist este de părere că anumite părți din structura virusului sunt cele care îi conferă această rezistență.

”Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A.

Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă.

Cum elimini cel mai rapid coronavirusul

Același studiu vine și cu soluția pentru a scăpa într-un mod cât mai rapid de virusul, iar apa și spirtul nu sunt o soluție.

Potrivit rezultatelor obținute, atât virusul gripal A, cât și Covid-19 au fost distruse în 15 secunde cu ajurotul dezinfectanţilor de mâini, care conţin 80% alcool, așa că, cea mai bună soluție este să ai mereu la tine un dezinfectant pentru a te putea proteja corect.