Cartofii de la McDonald’s sunt absolut delicioși și au un gust diferit față de ceilalți cartofi prăjiți de la alte fast-food-uri sau restaurante. Care este secretul lor? De unde provin? Ei bine, sunt aleși cu multă atenție și până ajung la consumator trec prin mai multe etape.
Puțini sunt cei care știu că, de exemplu cea mai mare parte a cartofilor de la McDonald’s provin de pe plantațiile lui Bill și Melinda Gates. Aceștia dețin și un imperiu agricol, pe lângă cel din zona hi-tech și trebuie să împartă și acest business ca urmare a divorțului, pe care l-au anunțat recent.
Nu orice cartof este potrivit pentru McDonald’s. Acesta trebuie să fie din soiul Innovator și Umatilla Russet. După ce sunt culeși cu multă atenție, sunt spălați, iar apoi sunt curățați. Există o procedură specială de curățare, cu jet puternic de aburi, care durează între 7 și 10 secunde la o presiune de 18 atmosfere.
Apoi, cartofii sunt tăiați , cântăriți și ambalati în pungi mari.
În Romania McDonald’s importă cartofii tăiați și ambalați de pe o plantație renumită din Austria. Lamb Weston este cel mai mare procesator de cartofi din Austria și printre cei mai importanți din Europa.
O porție mare de cartofi prăjiți de la McDonald’s are în jur de 450 de calorii, adică aproximatic 30% din numărul minim de calorii necesar traiului de zi cu zi.