Detalii neștiute despre Prințul Philip. Cum a început relația de dragoste dintre el și Regina Elisabeta: A fost dragoste la prima vedere

de: Ana Toma
09 apr. 2021
Detalii neștiute despre Prințul Philip. Cum a început relația de dragoste dintre el și Regina Elisabeta: A fost dragoste la prima vedere
Prințul Philip și Regina Elisabeta

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. El și Regina Elisabeta au fost căsătoriți timp de 73 de ani, acesta fiind cel mai lung mariaj din istoria monarhiei britanice.

Puțini știu însă când a început cu adevărat relația de iubire dintre ce doi. Prințul Philip și Regina Elisabeta s-au cunoscut în urmă cu mai bine de 80 de ani, iar ce au trăit, parcă le-ar fi fost scris.

Cum s-au cunoscut Prințul Philip și Regina Elisabeta

Regina Elisabeta și Prințul Philip s-au cunoscut încă din perioada copilăriei. Prima oară, aceasta și-a văzut viitorul soț la vârsta de doar opt ani, la nunta unei verișoare. Prima întâlnire a avut loc cinci ani mai târziu, la vârsta de 13 ani atunci când Regele George al VI-lea şi Regina mamă le-au dus pe ea şi pe sora ei la Colegiul Naval Dartmouth.

Așa cum era de așteptat, a fost dragoste la prima vedere, iar cei doi au început să corespondeze. Totuși, relația lor nu a fost pe placul familiei. Tatăl Reginei Elisabeta avea mai multe temeri legate de Prințul Philip, deoarece familia sa nu avea o reputație prea bună.

Tatăl prințului și-a abandonat familia pentru o amantă, iar mama sa era internată într-o instituție de boli psihiatrice, fiind diagnosticată cu schizofrenie. Totuși, temerile familiei nu au estompat cu nimic dragostea.

Prințul Philip și Regina Elisabeta

Au corespondat ani de zile

Când prințul Philip a plecat pe front, Elisabeta a continuat să îi scrie, ba chiar cei doi au decis să se și logodească în secret, însă nu a mai fost nevoie. Regina și-a convins familia într-un final să o lase să se căsătorească cu bărbatul iubit, lucru care s-a și întâmplat, cu o singură condiție.

Regele George a vrut ca fiica sa să aștepte vârsta de 21 de ani. Astfel, logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947. Așa cum era de așteptat, nunta lor a fost o adevărată poveste. Evenimentul a fost privit de 200 de milioane de telespectatori.

Mai mult de atât, la nuntă au fost prezenți mii de oaspeți și nume extrem de cunoscute din monarhie. Nici rochia Reginei nu a fost aleasă întâmplător, ea fiind creată de designerul Norman Hartnell, care era extrem de faimos pentru broderiile sale.

A crezut în iubire la început

Când îți urmezi instinctul, ajungi unde îți dorești, iar asta se poate spune și despre Regina Elisabeta, care și-a urmat intuiția încă de la vârsta de 13 ani. Prințul Philip a fost prima și singura ei iubire.

Cei doi au avut împreună patru copii, dar și nouă nepoți și strănepoți. Totuși, prințul Philip nu a mai reușit să își vadă și următoarea strănepoată, cea pe care Meghan Markle urmează să o aducă pe lună.

Pe data de 20 noiembrie anul trecut, cei doi au aniversat 73 de ani de căsnicie, însă într-o atfmosferă mai tristă ca niciodată. Copiii nu au fost prezenți, nici nepoții și nici strenepoții, în condițiile de pandemie. Totuși, nimeni nu știa că aceasta avea să fie ultima aniversare a mariajului dintre prințul Philip și Regina Elisabeta.