Dieta oloproteică: Soluția minune promovată de fosta soție a lui Ilie Năstase: A slăbit 32 de kilograme în timp record

25 nov. 2020
Dieta oloproteică: Soluția minune promovată de fosta soție a lui Ilie Năstase: A slăbit 32 de kilograme în timp record

Dieta oloproteică a luat cu asalt internetul anul trecut, fiind a doua cea mai căutată dietă în mediul online, după dieta mediteraneană. Ce este dieta oloproteică, ce rezultate dă și care este impactul ei asupra sănătății, aflăm din articolul de astăzi.

Dieta oloproteică este o dietă din ramura celor ketogenige, creată de doctorul Giuseppe Castaldo, de origine italiană, specialist în medicină internă. În România, această dietă este promovată de Amalia Năstase, fosta soție a lui Ilie Năstase.

Ca orice dietă din rândul celor ketogenice, dieta oloproteică exclude orice aliment care conține carbohidrați. Sunt permise, în schimb, proteinele și este chiar încurajat consumul de suplimente proteice, care vor înlocui anumite mese și gustări.

Amalia Năstase a fost prima pacientă din România care a ținut dieta oloproteică, reușind astfel să scape de 32 de kilograme în aproximativ 6 luni:

„Eu am fost dintotdeauna un om slab. Înainte de primul copil avem 53 de kilograme, după sarcină, rămăsesem cam pe la 57-58. Dar eu consider că greutatea mea ideală este de 60 de kilograme. Înainte de a treia sarcină, am început să mă îngraș, iar medicul endocrinolog mi-a spus: Nu mai mâncați!

Și am început tot felul de cure, gen detox, în care zece zile beam numai sucuri… Slăbeam, într-adevăr, 4-5 kilograme, și după aceea le puneam la loc. În patru ani, am pus 30 de kilograme. Am fost și gravidă, m-am îngrășat, le-am dat jos, le-am pus la loc,” declara Amalia Năstase.

Dieta oloproteică, meniul pe zile

În primele 21 de zile din dietă, poți servi un shake proteic la micul dejun și la prima gustare a zilei.

La masa de prânz, dieta oloproteică permite carnea slab ă precum cea de vită, pui, curcan plus legume (exceptând cartofii).

Atât la gustarea de seară cât și la cină se recomandă consumul a câte un shake proteic.

„După cele 21 de zile din prima fază, dieta oloproteică presupune o a doua fază, în care alimentele inițial interzise – cele cu conținut de carbohidrați – sunt reintroduse treptat. La început, dieta va fi una disociată, astfel că nu se asociază carbohidrați cu grăsimi la aceeași masă.

Cu timpul, se revine la o dietă normală, dar echilibrată și sănătoasă. Este foarte ușor să te îngrași la loc dacă revii la vechile obiceiuri alimentare, deci se recomandă ca stilul de viață sănătos să intre în reflex și să fie urmat permanent,” notează ciao.ro.