Efectul miraculos al bicarbonatului de sodiu. Ce se întâmplă dacă este adăugat în apă caldă. Toată lumea ar trebui să îl folosească

de: Ana Toma
09 dec. 2020
Efectul miraculos al bicarbonatului de sodiu. Ce se întâmplă dacă este adăugat în apă caldă. Toată lumea ar trebui să îl folosească

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru beneficiile uimitoare pe care le are asupra organismului, dar și a dinților, însă ce se întâmplă când acesta este adăugat în apă caldă? Are un efect miraculos asupra pielii.

În cazul care nu știai, adăugând doar trei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă caldă înainte de a face baie, îi poți oferi pielii tale o experiență unică. Pulberea are un efect uimitor asupra pielii, iar astfel de băi sunt recomandate chiar și persoanelor care au probleme cu circulația sanguină.

O baie caldă cu bicarbonat stimulează circulația sângelui și ajută la scăderea durerilos musculare. De asemenea, băile de acest tip, făcute regulat pot ajuta organismul mai mult în procesele de vindecare și poate stimula și imunitate.

Bicarbonatul de sodiu mai poate fi folosit și pe post de tratament la nivelul infecțiilor fungice, fie la nivelul unghiilor de la mâini, fie la cele de la picioare.

Pe lângă beneficiile interne pe care le are, o baie fierbinte cu trei lingurițe de bicarboant de sodiu va face pielea mult mai catieflată și netedă și are totodată și un efect detoxifiant, scrie libertatea.ro.

Cum se folosește corect bicarbonatul de sodiu 

Băile calde cu bicarbonat de sodiu trebuie făcute regulat pentru a obține toate efectele miraculoase. Există și un ritual care trebuie respectat cu strictețe. Înainte de a face baie, pulberea de bicarbonat trebuie să fie dizolvată complet în apă.

Se mai pot adăuga și câteva picături de ulei esențial precum cel de portocale, măsile sau de lavandă. Mare atenție însă la cât timp petreceți în cadă. Baia nu trebuie să dureze mai mult de 20 de minute. Cât despre rezultate, acestea vor fi vizibile în scurt timp.