Este oficial! Vlad Voiculescu DEMIS! Cine va fi noul ministru al Sănătății

14 apr. 2021
Este oficial! Vlad Voiculescu DEMIS! Cine va fi noul ministru al Sănătății

Premierul Florin Cîțu a pus piciorul în prag și le-a transmis clar lui Dan Barna și celorlalți lideri USR-PLUS că Vlad Voiculescu va fi demis. Aceștia s-au opus și au amenințat cu ruperea coaliției. Ei au fost de acord să fie demisă Andreea Moldovan, dar au insistat ca actualul ministru al Sănătății să-și continue mandatul.

Deși este haos și scandal în Guvern, a fost deja postat mesajul prin care se anunță că Vlad Voiculescu va fi dat afară din executiv, iar atribuțiile acestuia ar urma să fie preluate de Dan Barna temporar, până când URS-PLUS va veni cu o nouă propunere.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, se arată într-o postare pe Facebook a Guvernului.

USR-PLUS nu este decis dacă iese de la guvernare

Ionuț Moșteanu, unul dintre liderii USR-PLUS, a comunicat presei că în momentul de față nu s-a luat o decizie cu privire la ieșirea de la guvernare a formațiunii pe care o reprezintă. Acesta a mai spus că ne aflăm într-o criză politică și că el credea că totul s-a stabilit deja luni și că nu vor mai apărea discuții legate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

Totuși publicarea ordinului aberant în Monitorul Oficial de către Andreea Moldovan, prin care băga aproape toată țara în carantină, a fost picătura care a umplu paharul.