EXCLUSIV. Motivul real pentru care Klaus Iohannis vrea să-l distrugă pe Ludovic Orban. De la ce a pornit scandalul între cei doi (SURSE)

12 sept. 2021
EXCLUSIV. Motivul real pentru care Klaus Iohannis vrea să-l distrugă pe Ludovic Orban. De la ce a pornit scandalul între cei doi (SURSE)

Între Klaus Iohannis și Ludovic Orban s-a produs o ruptură iremediabilă. Conform surselor VoxBiz.ro, conflictul dintre cei doi ar fi izbucnit încă de dinaintea alegerilor parlamentare, pe care PNL le-a pierdut în fața PSD. La acel moment, președintele i-ar fi transmis liderului liberalilor mai multe avertismente, dar acesta le-a ignorat.

Problemele au apărut în momentul în care Klaus Iohannis ar fi primit mai multe informări cu privire la modul în care sunt gestionați banii statului în plină pandemie. Aceleași surse au dezvăluit pentru VoxBiz.ro că oameni grei din anturajul lui Ludovic Orban au deja dosare penale ținute la sertar. Printre numele menționate sunt: Cristi Barbu zis Bitanu, Antonel Tănase, Mădălina Hristu și Tănase Stamule.

De altfel, imediat ce Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de premier, la comanda lui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, ca prim ministru interimar i-a dat imediat pe aceștia afară din Guvern. Planul lui Klaus Iohannis era ca vestitul general să preia permanent conducerea executivului și poate și partidul mai târziu.

Doar că Ludovic Orban a vrut să-i dea knock out prin Florin Cîțu, care se remarcase ca fiind un foarte bun executant și ascultător. A omis, însă că butonul lui se afla în mâinile lui Klaus Iohannis. Astfel președintele a jucat cu ceea ce a primit. Scopul era îndepărtarea actualului lider PNL de la puterea și de la banii statului, mai spun aceleași surse.

Ludovic Orban îl amenință pe Klaus Iohannis cu dezvăluiri

Ludovic Orban știe acum că-și joacă ultima carte și a început să amenințe. Spune că PNL nu-i datorează nimic lui Klaus Iohannis și că mai mult decât atât dacă nu va mai avea nimic de pierdut va începe să vorbească. Întrebarea este despre ce?

Jurnalista Lili Ruse de la România TV vine cu un alt punct de vedere, mai exact că președintele îl vrea eliminat pe Orban pentru ca în 2024 să revină el la cârma partidului și să fie numit eventual premier.

„N-am înțeles ce atâta zbatere la Iohannis ca să-l omoare pe Orban. Nu tragi cu tunul după muște. Și am aflat așa: dl. președinte nu vrea să se ducă acasă după 2024. A tras niște sfori subtiri pentru o funcție europeană. N-a mers nu doar pentru că e mediocru, ci și pentru n-avem diplomație. Așa că s-a reorientat intern: președintele PNL și premier. Singurul obstacol serios e Orban. Cîțu e dust in the wind.”, a scris Lili Ruse pe facebook.

Orban a încercat să cumpere mogulii cu dosare penale în plină pandemie, în timp ce mii de afaceri se închideau. Justiția a închis ochii

Nu trebuie uitat nici faptul că Ludovic Orban a dat în plină pandemie bani către presă sau mai bine zis a dat bani mogulilor cu dosare penale grele, pentru că la jurnaliști nu a ajuns nimic. Ba chiar mulți s-au trezit și cu salariile tăiate, într-un an în care mass media a câștigat mai mult ca oricând.

De exemplu Capital și EVZ au avut un profit de peste 1 milion de euro net, în condițiile în care Dan Andronic a fost condamnat anul trecut  la 3 ani cu suspendare și are de executat 60 de zile în folosul comunității în dosarul Bănease. În plus el mai are două dosare penale pe rol, destul de serioase. Printre acestea și Hidroelectrica, unde procurorii acuză faptul că Elena Udrea ar fi primit de la băiatul deștept din energie, Bogdan Buzăianu o șpagă de 3,8 milioane de dolari, prin intermediul lui Radu Budeanu, patronul Cancan.ro plus Evz și Capital, care ar fi ajuns la Dan Andronic pentru a le folosi ca instrumente politice.

Este regretabil că informația și mass media sunt în continuare controlate de personaje obscure, care ani la rândul au fentat justiția și au distrus vieți amenințând și lăudându-se că dețin puterea în România prin asocieri cu șeful SRI, Eduard Hellvig sau șeful DNA, Crin Bologa. În trecut, aceiași condamnați cu suspendare stăteau la masă cu Florian Coldea și Gabriela Oprea și se lăudau cu influența pe care o au asupra lor. Acesta este și principalul motiv pentru care întreaga țară este în haos.

Este oare adevărat? Protejează actualul SRI și DNA infractorii dovediți, care continuă să calomnieze și să distrugă oameni nevinovați? În România educată și democrată astfel de derapaje nu ar trebui să se întâmple.