EXCLUSIV. Nicușor Dan îl îngroapă pe Ludovic Orban. Klaus Iohannis, dinamitat de Servicii? (SURSE)

24 mart. 2021
EXCLUSIV. Nicușor Dan îl îngroapă pe Ludovic Orban. Klaus Iohannis, dinamitat de Servicii? (SURSE)

Se ascut puternic săbiile în PNL. Ludovic Orban se vede deja reales președinte la Congresul liberalilor, care urmează să aibă loc în câteva luni, în timp ce rivalii săi din partid încearcă să-l oblige să se retragă din prim plan. Se joacă tare, iar surprizele vor continua să tot apară în perioada următoare.

Primul semnal a fost dat de generalul Nicolae Ciucă, actualul ministru al Apărării la sfârșitul anului trecut. Acesta a fost premier interimar pentru câteva zile, iar primul lucru pe care l-a făcut a fost să sigilize birourile de la Palatul Victoria și să-i dea afară pe oamenii apropiați de Ludovic Orban.

Orban o impune pe Mădălina Hristu la Primăria Capitalei, Nicușor Dan tergiversează

Mădălina Hristu era unul dintre oamenii cheie ai președintelui PNL. I-a fost mult timp șefă de cabinet și a deținut o funcție de conducere și la ADP Sector 1. Aceasta avea grijă de finanțe și era deosebit de influentă, dar a fost imediat înlăturată din Guvern de generalul Nicolae Ciucă și nici noul premier Florin Cîțu nu a dorit să o aibă prin preajmă. În acest contxt, Ludovic Orban a încercat să o impună director de investiții la Primăria Capitalei, unde de altfel ar fi încercat să-și transfere temporar apropiații, bazându-se pe relația lui cu Nicușor Dan.

Doar că acesta a tot amânat momentul, ceea ce a cam deranjat și a creat nemulțumiri. Conform surselor Voxbiz.ro, Nicușor Dan ar fi primit semnale din zona Cotroceni să aibă grijă cu bugetele și cu Mădălina Hristu, așa că actualul primar general a încercat să găsească motive să întârzie numirea. Cert este că recent, aceasta a fost mutată de la primăria Comunei Șandra din Timiș la direcția de investiții pe post de inspector în cadrul Primariei Municipiului Bucuresti și următorul pas ar fi să ajungă director.

Ea are momentan un salariu de aproximativ 6500 lei, dar acesta se va dubla imediat ce va fi învestită în nouă funcție. Războiul este, însă în plină desfășurare. În timp ce Ludovic Orban încearcă să-și păstreze influența și supremația în partid, cei care îl contestă îi elimină oamenii de bază din peisaj unul câte unul și le reduc masiv influența.

Orban ar fi spus că Iohannis va fi părăsit de servicii pentru că nu mai contează în peisajul politic

În emisiunea ei de la Kanal D, Denise Rifai l-a întrebat pe Ludovic Orban ce relație are cu președintele Iohannis, pentru că se aude că acesta nu-l mai susține, iar liderul PNL a replicat că nu este adevărat și că este convins că șeful statului nu se va implica în alegerile din partid.

Surse politice au declarat pentru VoxBiz.ro că într-o întâlnire informală cu apropiați de-ai săi, Orban ar fi spus că Iohannis nu este ca Traian Băsescu și că imediat va fi dinamitat de Serviciile de Informații pentru că acesta va deveni complet neimportant în ultimii doi ani de mandat, dar că momentan trebui să păstreze aparențele până la Congres.

Președintele Klaus Iohannis ar fi auzit despre aceste discuții și s-ar fi supărat foarte tare, așa că și acesta ar avea un plan prin care să-l înlăture pe Orban de la putere, pe care a început să-l considere periculos, mai spun aceleași surse pentru Voxbiz.ro. Primul pas este blocarea oamenilor apropiați de Orban de a ajunge în funcții cheie și mai ales de a avea acces la bani. Se pare că ar fi și niște dosare penale pe numele unora dintre ei, care ar putea fi scoase din joben la momentul potrivit.

Rămâne de văzut cum se va termina această nouă telenovelă politică. Momentan se desfășoară în spatele ușilor închise, iar publicul nu știe nimic din aceste desfășurări de forțe, în schimb în partid este deja forfotă mare.