EXCLUSIV! Război total în PNL! Violeta Alexandru va fi demisă! Cine îi ia locul (SURSE)

08 dec. 2020
EXCLUSIV! Război total în PNL! Violeta Alexandru va fi demisă! Cine îi ia locul (SURSE)

Rezultatul slab al PNL București de la alegerile parlamentare nu va rămâne fără ecou. Mai mulți membri ai organizației sunt nemulțumiți de modul în care Violeta Alexandru a gestionat situația în acest scrutin și îi vor cere demisia chiar în această seară, au declarat mai multe surse politice pentru VoxBiz.ro.

Locul ei ar urma să fie preluat de Rareș Bogdan sau cel puțin acesta este planul din jurul grupării actualului europarlamentar. Violeta Alexandru este și ea considerată o apropiată a lui Ludovic Orban, iar acum se încearcă izolarea actualului președinte al PNL pentru ca la Congresul de peste câteva luni, acesta să piardă puterea în partid.

Rareș Bogdan își dorește foarte mult organizația București cât mai rapid tocmai pentru a reuși să câștige simpatizanți în teritoriu în vederea unei candidaturi pentru președinția PNL de la următorul Congres. Nici actualul premier, Nicolae Ciucă nu este un nume de omis în ecuația puterii, însă lipsa de notorietate a acestuia în partid și faptul că este un membru mult prea nou nu-i conferă autoritate printre memebri.

Cine vine la ministerul Muncii

Violeta Alexandru ar urma să plece și de la ministerul Muncii întrucât planul PNL ar fi să cedeze acest portofoliu către USR-PLUS, dar războiul pe ministere este în desfășurare. PNL nu vrea să renunțe sub nicio formă la Justiție, Interne și Finanțe, iar cei de la USR-PLUS vor și ei aceleași portofolii.

Sănătatea este dorită și de USR-PLUS și de UDMR, la fel și Mediul, deci și aici lucrurile sunt complicate.

Dan Barna insistă pentru șefia Camerei Deputaților și astfel Ludovic Orban ar rămâne fără nimic. Rămâne de văzut cum se vor tranșa lucrurile. Monentan tabăra anti-Orban are un pas în față, în contextul în care și președintele Klaus Iohannis este supărat pe fostul premier din cauza pierderii alegerilor și a faptului că a lăsat oameni precum Mădălina Hristu, Cristi Barbu, Antonel Tănase, Nelu Iordache sau Maricel Păcuraru în jurul lui.

Vezi și Cine sunt cei trei oameni care l-au îngropat pe Orban! Klaus Iohannis și-a ieșit din minți