Fructele interzise în dietă. Au extrem de mult zahăr. Un medic celebru avertizează: Sigur se vor depune

de: Ana Toma
07 oct. 2020
Fructele interzise în dietă. Au extrem de mult zahăr. Un medic celebru avertizează: Sigur se vor depune
Photo by Mahdiar Mahmoodi on Unsplash

Mitul potrivit căruia fructele sunt ideale într-o dietă de slăbit a fost spulberat de un celebru medic. Acesta a vorbit despre cele patru fructe interzise în momentul în care vrei să dai jos câteva kilograme. Toți le consumăm.

Dacă până acum credeai că strugurii sunt soluția perfectă pentru o dietă echilibrată, medicul Andrei Haidar te va face să-ți schimbă părerea. Acesta a vorbit despre cele patru fructe interzise într-o dietă, dar și despre efectul lor asupra siluetei noastre.

”Sunt patru fructe care trebuie să fie interzise, atunci când recomand o dietă: banane, struguri, smochine şi curmale. Restul fructelor îngraşă şi ele, dacă depăşiţi o anumită cantitate. De aceea, eu spun `două mere sau echivalentul lor. Sau trei pere, patru portocale.

Oricare fruct în această cantitate nu îngraşă. Dacă depăşeşti această cantitate, sigur se va depune”, a spus medicul Andrei Haidar, la Antena 3.

Când se consumă fructele

Specialistul a mai vorbit și despre consumul fructelor. Medicul Andrei Haidar susține că fructele se mănâncă doar între mesele principale, adică în intervalul 10-11 şi 16-17. Legumele pe de altă parte pot fi consumate la orice oră și în orice fel de cantitate.

Legumele nu au calorii. Zarzavaturi, salate, roşii, ardei puteţi mânca o tonă. Dar, nu cartofi”, a mai spus medicul.

Acesta a mai vorbit și despre celebrul avocado, consumat de foarte multe vedete în dietele lor. Potrivit specialistului, avocado nu se numără printre fructele interzise, totuși, este nevoie de o atenție sporită la canitate.

”Orice cură de slăbire, în primul rând, trebuie să aibă un echilibru, adică să mănânci de toate, dar hipocaloric. Deci, să mănâncăm trei mese principale şi două gustări sau două fructe”, a mai spus medicul.