Greșeala pe care o fac mii de șoferi. Mare atenție când cumperi o mașină second hand

de: Ana Toma
05 iun. 2020
Greșeala pe care o fac mii de șoferi. Mare atenție când cumperi o mașină second hand
Sursa imagine: Reuters

Mare atenție în momentul în care dorești să îți achiziționezi o mașină second hand. Deși prețurile sunt tentate, iar de cele mai multe ori aspectul te impresionează, încearcă să ții cont de mai mulți factori înainte de a lua o decizie.

În cazul în care ai în minte să-ți cumperi o mașină second hand care a aparținut unei firme de închirieri, sau a unei persoane pe care nu o cunoști, trebuie să te gândești de două ori, pentru că mulți fac această greșeală.

Asta pentru că mașina a avut foarte mulți șoferi, iar fiecare a avut stilul lui de conducere. De asemenea, mașina poate avea foarte mulți km la bord, sau poate a fost implicată în accidente. Unele din probleme se pot vedea cu ochiul liberl, altelele din păcate nu.

Riști să-ți iei o mașină uzată

Atât mașinile de la firmele de la închirieri, cât și cele de la persoane fizice care nu sunt unici proprietari, au trecut prin mâinile multor șoferi.

Este posibil ca unul să fi cărat foarte mult cu acea mașină, următorul poate a călcat foarte mult accelerația, alții poate au condus subturat, alții poate au luat toate gropile din oraș, unii poate au ținut piciorul prea mult pe ambreiaj, iar povestea poate continua.

Acest lucru provoacă uzura pieselor, iar acest lucru nu este vizibil în momentul în care probezi mașina sau te uiți la ea. Cel mai indicat este să nu faci greșeala de a alege ceva ce arată bine și să mergi la o reprezentanță ca să scapi de orice fel de grijă.