Guvernul a dat undă verde. Banii intră direct pe card! Cine sunt beneficiarii

bani

Guvernul a aprobat joi o nouă hotărâre. Sunt vizați sute de români, iar suma totală de care se vor bucura beneficiarii este de 519.800 de lei.

Ministerului Muncii a anunjat faptul că Guvernul a aprobat, joi, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 519.800 de lei.

Beneficiarii sunt 184 de familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate în urma unor incendii, inundaţii sau care au probleme grave de sănătate

Astfel, 53.500 de lei au fost acordaţi pentru 11 familii şi persoane singure din judeţele Argeş, Bacău, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt şi Timiş, care au fost afectate de incendii, iar 105.000 de lei pentru alte 70 de familii şi persoane singure din judeţul Constanţa, afectate de inundaţii în cursul anului 2019.

Unde se duc restul banilor

În ceea ce privește restul sumei de 361.300 lei,aceștia vor fi acordaţi unui număr de 103 familii şi persoane singure din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea, Vaslui, Vrancea şi Bucureşti, care fie se confruntă cu situaţii deosebite în urma unor probleme grave de sănătate, fie se află în risc de excluziune socială, informează sursa citată.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agenţiile teritoriale pentru plăţi şi inspecţie socială şi sunt suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Revista Presei