Halucinant! Ce efecte poate avea paracetamolul. Este mai mult decât un medicament

de: Ana Toma
24 sept. 2020
Halucinant! Ce efecte poate avea paracetamolul. Este mai mult decât un medicament

Când ne confruntăm cu febră, dureri sau altfel de simptome total neplăcute, paracetabolul este binevenit. Se găsește la orice farmacie, iar efectul lui este destul de rapid. Puțini știu însă un alt efect pe care acest medicament îl are, după consumul a două tablete. 

Oamenii de știință susțin că două tblete de paracetamol treesc dorința unei persoane de a participa la acțiuni dureroase, se arată într-un nou studiu.

De asemenea, înainte de începerea acestu studiu, cercetătorii au cerut celor 189 de participanți, să evalueze gradul de risc implicat în diferite situații, cum ar fi parașutism, scufundări, sărituri cu parașuta sau schimbarea carierei după 30 de ani, scrie Daily Mail.

Răspunsul a fost unul halucinant. Toate persoanele cărora li s-a administrat paracetamol în prealabil au considerat aceste activități lipsite de pericol, spre deosebire de cele care au primit un tratament placebo, care au considerat toate activitățile foarte periculoase.

Paracetamolul îți poate influența emoțiile

Cu alte cuvinte, vestitul paracetamol poate avea ca rezultat o varietate mare de implicații riscante în viața reală. Acest medicament are puterea de a influența atât emoțiile unei persoane cât și percepția.

”Pentru o lungă perioadă de timp, am perceput paracetamolul drept un medicament ce reduce durerea si scade febra, însă acum descoperim că aceste tablele influențează, de asemenea, emoțiile și percepția riscului”, a explicat autorul studiului, medicul Baldwin Way, de la Universitatea din Ohio.

În același timp, oamenii de știință subliniază faptul că paracetamolul poate avea ca rezultat o varietate mare de implicații riscante în viața reală.