Înlocuiește carnea cu acest fruct! Are același gust și este bogat în nutrienți. Multe persoane îl consumă deja

de: Ana Toma
28 sept. 2020
Înlocuiește carnea cu acest fruct! Are același gust și este bogat în nutrienți. Multe persoane îl consumă deja
Foto: Tabrez Syed on Unsplash

Dacă vrei să faci o schimbare radicală în viața ta și să înlocuiești carnea, acest fruct minune este soluția perfectă. El are un gust asemănător cu carnea de porc și este extrem de bogat în nutrienți. Mai multe persoane au început deja să îl consume. 

Probabil nu știai până acum de existența ”jackfruit-ului”. Acesta este un fruct care ajunge să cântărească până la 45 de kilograme, iar atunci când este pregătit pentru consum, are gustul cărnii de porc. De asemenea, este extrem de bogat în calciu, fier și potasiu și este și foarte sățios.

Fructul minune crește în India și este considerat cel mai mare fruct din lume, având o greutate ce variază între 5 și 45 de kilograme, iar prețul este nesemnificativ, un kilogram costă doi dolari și jumătate.

De asemenea, experiții recunosc acest fruct ca fiind ”miracolul naturii”, iar potrivit acestora, zece boabe îți pot asigura mâncare pentru jumătate de zi.

”Este un miracol. Poate oferi atât de multe substanţe nutritive. Dacă mâncaţi 10-12 boabe din acest fruct, nu veţi avea nevoie de hrană timp de jumătate de zi”, a declarat Shyamala Reddy, cercetător la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Bangalore, India, citat de The Independent.

Poate combate probleme grave de sănătate

Un alt motiv pentru care trebuie să încerci neapărat acest fruct în reprezintă beneficiile uimitoare pe care le are asupra organismului tău. Jackfruit-ul previne formare celulelor canceroase, luptând cu radicalii liberi din organism prin cantitatea marea de de fitonutrienți pe care o are.

Pe lângă calitățile nutritive, frunzele copacului care produce jackfruit pot fi folosite ca hrană pentru animalele de fermă. Coaja sa, de culoare portocalie, poate fi folosită pentru obținerea vopselei textile. Nu în ultimul rând, arborii secretă o substanță lipicioasă folosită ca adeziv.

În cazul vegetarienilor, acest fruct este ce mai bună alegere, iar în cazul indienilor, jackfruit-ul poate fi găsit oriunde.

”Nu este genul de lucru la care mulţi oameni s-ar gândi vreodată să-l cumpere, pentru că acesta creşte peste tot în anumite părţi ale Indiei“, spune Shree Padre, locuitor al statului indian Kerala.