Înlocuiește șamponul cu aceste trei produse naturale! Vei avea rezultate uimitoare. Ce avantaje au asupra părului tău

de: Ana Toma
01 sept. 2020
Înlocuiește șamponul cu aceste trei produse naturale! Vei avea rezultate uimitoare. Ce avantaje au asupra părului tău

Ne-am obișnuit să folosim mereu produse profesionale pentru părul nostru, însă nu tot timpul acestea sunt cea mai bună soluție. În cazul nu care nu știai, șamponul vine și cu o serie de dezavantaje majore. Chiar dacă vei avea un păr mai catifelat, șamponul este destul de agresiv cu pielea ta față de alte produse naturale.

În cazul persoanelor sensibile, situația devine și mai complicată. Ele se pot confrunta cu iritații, mâncărimi și de cele mai multe ori cu apariția mătreței. Dacă te simți îndrăzneață și vrei să faci o schimbare benefică pentru părul tău, iată trei alernative naturale pentru șampon.

Primul pe listă este bicarbonatul de sodiu. Acest ingredient minune este un exfoliant natural care elimină celulele moarte de piele, murdăria și excesul de sebum, lăsând părul curat. De asemenea, este extrem de eficient în calmarea mâncărimilor și înlăturarea mătreții.

Se pune o lingură de bicarbonat într-o cană de apă și se amestecă până se dizolvă. După ce ți-ai udat părul, toarnă puțin din amestecul obținut peste scalp și masează timp de câteva minute. Vei observa diferențe încă de la prima utilizare.

Dizolvă o lingură de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă. Pune amestecul într-o sticlă și agită până când bicarbonatul s-a dizolvat. Toarnă puțin amestec pe scalp, după ce ți-ai udat părul și masează timp de câteva minute.
Clătește-te apoi cu apă din abundență.

Probabil ai mai auzit de folosirea ouălelor în măștile celebre pentru păr. În același timp, ouăle sunt soluția perfectă și pentru un șampon natural. Ele sunt bogate în proteine, vitamine și uleiuri benefice pentru păr.

De asemenea, ouăle acționează precum un surfactant, eliminând murdăria de pe scalp și păr și au un efect hidratant pentru părul tău. Pentru a prepara un astfel de șampon, e nevoie doar de un ou bătut aplicat pe părul ud. Se lasă să acționeze trei minute iar apoi se clătește din abundență.

Aloe Vera te scapă de iritațiile scalpului

Aloe vera este un alt înlocuitor pentru șamponul tău. În cazul în care nu știai, gelul de Aloe vera are proprietăți antibacteriene și calmante. El ajută la eliminarea celulelor moarte și are un efect antiinflamator, calmând iritația și mâncărimea de la nivelul scalpului.

Gelul de Aloe vera poate fi folosit simplu, sau combinat cu alte ingrediente benefice pentru scalp și păr, precum câteva picături de ulei esențial din arbore de ceai. Se aplică gelul de aloe pe păr și scalp și se masează pentru a-l distribui uniform. Se lasă să acționeze câteva minute apoi se clătește din abundență.