Ion Țiriac a spus cine este cel mai mare tenismen din lume. Nu e Simona Halep

de: Ana Toma
11 iun. 2021
Ion Țiriac a spus cine este cel mai mare tenismen din lume. Nu e Simona Halep
Ion Țiriac

Ion Țiriac știe să recunoască cele mai bune merite atunci când este cazul. Miliardarul a vorbit despre persoana care, în opinia sa este cel mai mare tenismen din toate timpurile.

Deși mulți s-ar fi așteptat ca fostul tenismen să o încadreze în această categorie și pe Simona Halep, el a punctat la un nivel mult mai înalt.

Cel mai bun tenismen din lume

Conform miliardarului, cel mai mare tenismen din toate timpurile este argentinianul Guillermo Vilas, în vârstă de 62 de ani. Mai mult de atât, Ion Țiriac a fost și managerul, dar și antrenorul acestuia, care a ieșit învingător de la Roland Garros, US Open, dar și Australian Open.

În ciuda opiniei lui Țiriac, Vilas a fost de-a lungul timpului cel mai subapreciat jucător din istoria tenisului, însă după ce miliardarul i-a devenit mentor, sportivul a demonstrat că a fost lider mondial în anii ’70, deși oficialii ATP nu i-au recunoscut acest statut.

”Pentru mine, Vilas este cel mai mare jucător din toate timpurile. Știi de ce? Pentru că și-a exploatat talentul la maxim. Vilas a muncit ca un nebun și a luptat pentru fiecare dintre victoriile sale și titlurile de Grand Slam”, a mărturisit Țiriac pentru Spox.com.

Ion Țiriac și Guillermo Vilas
Sursa foto: prosport.ro

L-a transformat într-o mașinărie de tenis

Pentru a-l aduce la nivelul la care își dorea, Ion Țiriac a fost strict, ba chair i-a impus un program greu de imaginat sportivului. Chiar Guillermo Vilas mărturisea că miliardarul a avut un impact major asupra carierei sale.

Pe lângă antrenamente, aceasta i-a dat și o dietă strictă, iar sportivul mărturisea că avea momente în care visa doar mâncare. În final, toate ponturile lui Țiriac au funcționat, iar Vilas a ajuns la un nivel la care nu s-ar fi gândit vreodată.

”Când a văzut că mă simt rău, a spus: ‘Acum preiau eu! Va fi greu!’ A început să se ocupe de toate, de antrenamente, de program. Nu mă gândeam la nimic. Vizionam mereu filme și citeam cărți, dar el mi-a luat toate astea. A început să mă toaleteze ca pe un copac bătrân.

Îl ascultam în toate și a funcționat perfect. Mi-a pregătit o dietă foarte strictă, mă înfometam. Atât de foame îmi era încât visam mâncare”, povestea Guillermo Vilas.