Ion Țiriac vrea gratis de la stat velodromul de la Dinamo! Cum a șantajat statul pentru că nu a obținut ce a vrut. Acuzații grave

14 iul. 2021
Ion Țiriac vrea gratis de la stat velodromul de la Dinamo! Cum a șantajat statul pentru că nu a obținut ce a vrut. Acuzații grave
Ion Țiriac

Ion Țiriac a fost mult timp cel mai bogat român și face parte și din clubul select al miliardarilor lumii. Acesta are afaceri în numeroase domenii, de la imobiliare și auto, la sport și energie. Acum are în minte o nouă investiție, dar pentru asta vrea un teren gratuit de la stat.

Este vorba despre velodromul de la Dinamo, unde ar vrea să construiască un patinoar. Doar că reprezentanții Guvernului nu vor să i-l cedeze. Și pentru că nu s-a înțeles cu aceștia, mulți au speculat că s-a răzbunat în stilul propriu.

Ion Țiriac pune presiune pe Guvern să-i cedeze velodromul de la Dinamo

„Eu am cerut ministrului de Interne o întrevedere, dar încă nu mi-a acordat-o… pentru că ei (n.r. – Ministerul de Interne) nu ştiu ce să facă cu acel velodrom de la Dinamo. Iar dacă mi-l dă, eu fac încă un patinoar acolo.

Pentru că zona e foarte propice, metroul este la 2 metri… sunt jumătate de milion de locuitori în zona respectivă. Patinoarul însă l-aş face la fel ca pe cel de la Otopeni. Nu aş face patinoar pentru competiţie, poate să fie cu 1.000 de locuri, nu cu 500, dar tot pentru părinţi”, spunea Ion Țiriac la începutul lunii iulie, care a subliniat că nu va ajuta Clubul Dinamo cu bani pentru a nu intra în faliment.

Ion Țiriac le-ar fi convins pe fetele din tenis să nu participe la Olimpiadă

Pentru că nu ar fi obținut velodromul, Ion Țiriac le-ar fi convins pe toate fetele din tenis să nu meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deși chiar el trăsese sfori în prealabil pentru ca Sorana Cîrstea să poată participa. Declarațiile lui au fost destul de ferme și la un moment dat s-a crezut că niciun tenismen nu va merge în Japonia.

Între timp Monica Niculescu și Raluca Olaru au anunțat că vor face echipă la dublu, iar Mihaela Buzărnescu a reușit să obțină și ea o calificare pe ultima sută de metri spre bucuria Comitetului Olimpic Român.

Ministrul Sportului, Eduard Novak a amenințat că va tăia finanțarea Federației de Tenis din cauza acestei atitudini nesportive și a spus că nu vrea să intre în polemici cu Ion Țiriac pentru că mama sa l-a învățat să respecte bătrânii.

Cozmin Gușă vine și el cu acuzații grave la adresa lui Ion Țiriac

Cozmin Gușă a adus și el acuzații grave la adresa miliardarului, întărind specualațiile care circulau deja.

„Am un om negru al săptămânii. Poate spre surprinderea voastră, aş vrea să spun că este vorba despre Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis.

Acesta a fost de acord, ba chiar a încurajat tenismenele să nu meargă să reprezinte România la Olimpiadă, ceea ce este împotriva olimpismului, împotriva sportului românesc şi a interesului acestuia.

Asta cu Olimpiada şi cu drapelul este ceva sfânt şi îi reamintesc lui Ion Ţiriac că este preşedintele fondator al COSR, iar refuzul lui de a trimite sportivi la Olimpiadă, deşi sunt calificaţi, îl declasifică din categoria de suporter al sportului românesc”, a spus Cozmin Gușă, în cadrul emisiunii „Diferiți mass-media” de la DC News.