ÎPS Teodosie șochează din nou: „Acest tip de fructe sunt ființe, nu sunt de post”. Nu le consumați dacă vreți să țineți post

21 apr. 2021
ÎPS Teodosie șochează din nou:
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie este probabil cel mai controversat om al Bisericii la ora actuală. Acesta este foarte iubit în comunitatea sa și are o influență foarte mare asupra oamenilor.

În această pandemie, nu de puține ori a încălcat regulile impuse de autorități. De exemplu a împărtășit enoriașii cu aceeași linguriță, deși numărul infectărilor cu noul virus erau într-o creștere alarmantă.

Fructele care nu sunt de post

Acum ÎPS Teodosie surprinde din nou. El se poziționează diferit față de Bisercile Ortodoxe din Grecia și Rusia în ceea ce privește produsele de post. Acesta a făcut referire la fructele de mare, despre care spune că nu trebuie consumate atunci când ne aflăn într-o perioadă în care alegem să ține post.

„Este foarte limpede că nu sunt de post, pentru că acelea sunt niște ființe, chiar dacă nu au sânge, cum se spune. E o argumentație falsă! Unde ați văzut sânge în lapte și în brânză. Nici vorbă de așa ceva. Aceea este un fel de șmecherie un fel de a boteza aceste fructe dintr-o lăcomie”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea – Arhiepiscopia Tomisului.

Când se sărbătorește Paștele anul acesta

Anul acesta, ortodocșii vor sărbători Paștele pe 2 mai, în timp ce la catolici a fost deja pe 4 aprilie. Practic în această perioadă ne aflăm în Postul Paștelui, care a început pe 15 martie și durează 40 de zile.

Credincioșii care țin post nu trebuie să consume carne, produse lactate, ouă sau peşte, cu excepţia zilelor de 25 martie, de Buna Vestire și 25 aprilie, în Duminica Floriilor.

Catolicii, în schimb au voie să consume lapte și ouă în perioada postului.