Jocul online, extrem de popular și în România, prin care traficanții accesează copiii și îi obligă să transporte droguri sau să le ascundă în casele lor

29 mart. 2021
Jocul online, extrem de popular și în România, prin care traficanții accesează copiii și îi obligă să transporte droguri sau să le ascundă în casele lor
Foto: epicgames.com

Mai multe anchete efectuate în Marea Britanie și date publicității au scos la iveală informații cu adevărat cutremurătoare despre unul dintre cele mai populare jocuri online din momentul de față. Este vorba despre Fortnite, extrem de popular și în România, prin care traficanții de droguri ajung să aibă acces la copii pe care îi determină să comită practic infracțiuni.

Aceștia îi racolează pe micuți de pe rețelele de socializare și le oferă ceea ce se numesc v-bucks (dolari virtuali), instrument necesar pentru a achiziționa diferire obiecte din joc. În mod normal, copiii nu și le permit, dar în vria jocului aceștia acceptă tot, iar apoi traficanții îi obligă să transprte droguri sau să le ascundă de poliție în casele în care locuiesc.

Fortnite crează dependență, iar părinții nu știu ce fac copiii lor online

Fortnite este unul din numeroasele jocuri pe calculator care creează dependență, în special în rândul copiilor, care caută să obțină cât mai mulți v-bucks pentru a-și putea cumpăra tot felul de obiecte din interiorul jocului. Traficanții le oferă acești bani virtuali, iar micuții, disperați pentru a-i obține sunt dispuși la orice pentru a-i obține.

Infractorii speculează această slăbiciune psihologică și profită de copii, obligându-i practic să comită tot felul de infracțiuni, cele mai îngrijorătoare fiind în momentul de față cele legate de traficul de droguri.

Traficanții de droguri racolează copiii de pe rețelele de socializare și îi obligă să transporte apoi droguri

Părinții își lasă copiii cu orele în fața calculatoarelor și nu bănuiesc cât de periculos este jocul numit Fortnite, deși de-a lungul timpului acesta a creat numeroase victime. În România s-au creat numeroase grupuri pe Facebook, unde sunt admiși doar fanii acestui joc, care împărtășesc opinii legate de ceea ce fac ei online.

“Infractorii folosesc jocul video Fortnite pentru a racola copiii de până la 12 ani cu scopul de a-i transforma în cărăuși de droguri. Moneda virtuală a jocului, v-bucks, este oferită copiilor care doresc să cumpere diverse obiecte extra pentru joc, cum ar fi costume și mișcări de dans pentru personajele lor, dar nu își permit să facă acest lucru. După ce copilul este obișnuit să primească acești bani virtuali, traficanții de droguri cer ceva în schimb. Aranjează să se întâlnească personal și deseori îi cer copilului să depoziteze droguri în dormitorul lor sau să le livreze clienților”, au avertizat autoritățile din Marea Britanie, conform The Times.