Ludovic Orban începe seria dezvăluirilor despre Klaus Iohannis. Cum l-a umilit în public pe președintele României

14 sept. 2021
Ludovic Orban începe seria dezvăluirilor despre Klaus Iohannis. Cum l-a umilit în public pe președintele României

Totul sau nimic. Ludovic Orban își joacă ultima carte. Știe că dacă nu va câștiga președinția PNL, cariera lui politică se încheie. În mod cert, va fi abandonat imediat de mai toți colegii de partid, care subit vor deveni fanii învingătorului. În doar zece zile, totul se va decide.

Așa că Ludovic Orban și-a schimbat în ultima perioadă strategia de comunicare și îl atacă puternic pe președintele Klaus Iohannis. Și asta pentru că puterea și voturile liberalilor se află la el și nu la Florin Cîțu, care este doar un interpus.

Ludovic Orban încearcă să-și convingă colegii de partid că nu mai este nevoie să ia lumină de la Cotroceni, pentru că șeful statului și-a pierdut influența. Mai mult decât atât, el transmite și o serie de amenințări cu direcția Klaus Iohannis.

Doar că președintele, atât timp cât se află în funcție și are alături serviciile de informații plus Justiția este imbatabil. Doar o trădare a lor i-ar șubrezi locul, iar momentan nu există interes pentru asta. PSD se simte bine și urcă în sondaje, așa că tuturor le convine situația actuală.

Ludovic Orban îl amenință pe Klaus Iohannis

„De fiecare dată când ai putere, foarte mulți oameni vin la tine nu ca să comunice cu tine ca om, ci vin pur și simplu să-și rezolve probleme sau vin pentru că tu poți să le oferi ceva. Au rămas lângă mine oamenii de caracter, oamenii serioși, oamenii cinstiți, oameni care au fost amenințați, oameni care și-au pierdut funcțiile, oameni care au fost aduși în situația aproape de a nu mai avea nimic de pierdut. Am spus întotdeauna competitorilor cu care am fost de-a lungul timpului: Nu mă aduceți pe mine și pe susținătorii mei în situația în care nu mai avem nimic de pierdut, pentru că atunci vom deveni adversari care se luptă până la moarte, învingându-și instinctul de conservare așa cum este tigrul rănit care se luptă până își înfrânge adversarul.”, a transmis Ludovic Orban într-unul dintre discursurile sale către liberali.

Așadar amenință cu o serie de dezvăluiri. Iar acum a și început timid să facă primul pas. Le-a spus public liderilor din teritoriu să nu se lase seduși de sumele promise de echipa lui Cîțu și a subliniat că președintele Klaus Iohannis i-a făcut plângere penală lui Liviu Dragnea în 2014.

La acea vreme, PSD a luat primari din PNL prin promisiuni de alocări de fonduri, datorită OUG 55.  Orban a vrut să arate și că președintele Klaus Iohannis nu are impactul pe care vrea să-l arate și a dat exemplul lui Cristian Bușoi, care a pierdut în fața sa.

„Cristian Bușoi defila în campanie cu susținerea președintelui Iohannis, ba chiar ieșeau împreună. Până la urmă nu a câștigat Bușoi, pentru că oamenii au votat liber”, a declarat Orban.