Mănâncă semințe de floarea soarelui regulat! Ce efecte nebănuite au pentru organism: vei vedea rezultatele într-un timp relativ scurt 

de: Ana Toma
25 feb. 2021
Mănâncă semințe de floarea soarelui regulat! Ce efecte nebănuite au pentru organism: vei vedea rezultatele într-un timp relativ scurt 
Semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui sunt delicioase, iar atunci când sunt consumate în formă naturală au beneficii uimitoare pentru organismul nostru. Mare atenție însă la cantitate, dacă mâncăm prea mult, este posibil să ne trezim cu câteva kilograme nedorite.

În cazul în care nu știai până acum, semințele de floarea soarelui sunt esențiale pentru un organism sănătos. Ele îți protejează inima, au grijă de sistemul tău imunitar și de asemenea reduc inflamația. 

Beneficiile semințelor de floareaa soarelui

Studiile au demonstrat de-a lungul timpului legătura dintre acest tip de semințe și beneficiile pentru sănătate. Un consum regulat de semințe de floarea soarelui poate duce la scăderea riscului de a dezvolta boli precum hipertensiunea arterială sau bolile de inimă. 

De asemenea, ele sunt bogate în substanțe nutritive care îți pot susține sistemul imunitar și își pot da energia de care ai nevoie întreaga zi. 

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre semințele de floarea soarelui este că acestea sunt o soluție eficientă pentru reducerea inflamației pe termen scurt sau cronică.  Toate acestea se datorează conținutului bogat în vitamina E, flavonoide și alți compuși vegetali care pot reduce inflamația.

Dacă nu te-au convins vitaminele, probabil te vor convinge studiile, care au demonstrat că un consum regulat de semințe, de cinci sau mai multe ori pe săptămâni a dus la niveluri mai mici de inflamație, ceea ce a scăzut și factorii de risc pentru mai multe boli cronice.

Îți protejează inima

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre aceste semnințe este că ele sunt bogate în acele grăsimi ”sănătoase”. Astfel, o porție de trei sferturi de cană de semințe de floarea soarelui conține 14 grame de grăsime.

De asemenea, studiile au demonstrat că un consum regulat de semințe de orice tip are o legătură strânsă cu boliel cardiovasculare, dar și cu hipertensiunea arterială. 

Sistemul tău imunitar va fi și el în siguranță dacă alegi să consumi semințe de dovleac. Ele sunt o adevărată sursă naturală de vitamine și minerale. Sunt bogate în zinc, care  joacă un rol vital în sistemul imunitar, ajutând organismul să mențină și să dezvolte celulele imune.