Mănâncă un grăunte de usturoi pe zi! Funcționează ca un antibiotic natural. Ce afecțiuni poate trata

de: Ana Toma
25 apr. 2021
Mănâncă un grăunte de usturoi pe zi! Funcționează ca un antibiotic natural. Ce afecțiuni poate trata
Peste 80% din usturoiul din magazine provine din China. Foto: Matthew Pilachowski on Unsplash

Usturoiul nu este un aliment prea plăcut pentru mulți dintre noi. Are un miros destul de intens pe care multă lume nu îl poate accepta, însă dincolo de gust și de miros, usturoiul este un adevărat antibiotic natural.

Dacă vrei să te ferești de infecții, răceală, gripă și chiar viroze, tot ce trebuie să fac este să mănânci un grăunte de usturoi în fiecare zi. Doar așa, vei fi protejat din toate punctele de vedere.

Beneficiile consumului de usturoi

Primul lucru pe care trebuie să îl știi despre usturoi este că are puterea de a combate infecțiile, de a degaja sinusurile și doar un singur miligram de usturoi are aceași putere precum 25 de unități de penicilină. 

Este eficient inclusiv în cazul sreptococilor și de asemenea, consumat regulat ajută la reducerea tensiunii și a nivelului de zahăr din sânge, îmbunătății circulația, dar și funcțiile inimii și ajutând organismul să elimine toate toxinele periculoase.

Pe lângă asta, consumând un grăunte de usturoi în fiecare zi, ficatul tău va fi și el în siguranță. În cazul în care nu știai până acum, usturoiul este un bun detoxifiant care poate elimina bacteriile putrefactide din intestine, ajutând astfel ficatul să se odihnească.

Usturoiul, leac pentru stomac

Pe lângă faptul că ne protejează de infecții și are grijă de ficatul nostru, usturoiul este un stimulent dovedit al sucurilor gastrice și ajutaăla stimularea si intensificarea fluxului sanguin prin ficat. 

De asemenea, potrivit unui cercetător și expert în terapa cu usturoi, atunci când este consumat regulat, usturoiul poate vindeca bolile de stomac și cele intestinale. Persoanele care nu sunt prea încântate de gustul și mirosul puternic al usturoiului nu trebuie să facă altceva decât să îl gătescă. 

Am aflat toate beneficiile sale interne, deci e timpul să aflăm cum îl putem folosi și extern. El poate fi folosit în timpul băilor la mâini și la picioare, calmând în acest mod durerile de stomac. 

Odată ce este absorbit în piele, puterle sale sunt și mai mari, iar studiile au demonstrat eficiența sa de-a lungul timpului. El poate elmina gazele, crampele, dar și simptomele de imflamare. În cazul în care suferi de constipație, tot usturoiul te poate ajuta. Acum ai toate motivele să îl adaugi în alimentația ta zilnică.