Mare atenție șoferi! Se fură această piesă de la mașinile voastre. Cum o puteți proteja

de: Ana Toma
03 sept. 2020
Mare atenție șoferi! Se fură această piesă de la mașinile voastre. Cum o puteți proteja

Anunț major pentru șoferii și pentru posesorii de autoturisme. O piesă importantă a mașinii se fură din ce în ce mai des. Aceasta se poate demonta în doar câteva minute și este extrem de accesibilă pentru hoți. 

Catalizatorul, componenta care asigură curățarea gazelor de eșapament este acum una dintre cele mai căutate componente de către hoți.

Pro Motor anunță că în ultima vreme, furturile de catalizatoare au devenit ceva obișnuit în vestul Europei, iar acest lucru se datorează faptului că această piesă este extrem de ușor de furat.

Puțini șoferi știu de ce hoții aleg doar această piesă. Catalizatorul conține cantități semnificative de metale prețioase, platină, rodiu și paladiu. Acestea sunt extrase, rezultând câteva grame din fiecare metal, iar de cele mai multe ori, catalizatoarele nu sunt procesate local, ci sunt trimise peste graniță.

Cum îți dai seama că ți s-a furat catalizatorul

Dacă această piesă a dispărut, îți vei da seama de acest lucru odata ce vei porni mașina, deoarece vei putea constata un zgomot destul de puternic.

Pagubele sunt considerabile. Dacă hoțul nu demonteză această piesă cum trebuie și o taie, vei fei nevoit să plătești sume mari pentru mai multe piese deteriorate în urma acestei acțiuni.

Dacă vrei să îți păstrezi mașina în siguranță, singura modalitate este un garaj închis sau o curte. În cazul în care nu ai posibilitatea să faci așa ceva, cea mai bună soluție este parcarea mașinii într-o zonă stradală, circulată și cât mai aproape de o bordură sau de un zid.